Samsung Galaxy Book

Blant de letteste PC-ene

Samsung introduserer to nye Galaxy Book-maskiner.

GALAXY BOOK PRO: Samsung lanseres to kraftige PC-er med Amoled-panel. Foto: Samsung
GALAXY BOOK PRO: Samsung lanseres to kraftige PC-er med Amoled-panel. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung er for alvor tilbake til PC-markedet og introduserer nå to nye Galaxy Book-laptoper som begge blir tilgjengelig i Norge: Galaxy Book Pro og Galaxy Book Pro 360.

Galaxy Book Pro og Galaxy Book Pro 360 er de nye PC-flaggskipene til Samsung, som også har Galaxy Book S, Flex og Ion i stallen, der hovedforskjellen mellom de to Pro-modellene er at 360 har svingbar berøringsskjerm med støtte for Samsungs S-Pen og Super Amoled-panel mot den vanlige Pros Amoled-panel.

Toppmodeller

Dette er Samsungs første Galaxy Book med Amoled-skjermer. Ifølge selskapet produserer de opptil 70 prosent mindre blått lys og skal tilpasse fargeprofilen basert på hva du bruker PC-en til, mens Amoled-skjermene også er kjent for sine høye kontraster og dype sortnivåer.

Ankepunktet med Amoled-skjermer på bærbare PC-er, er at de vanligvis bruker mer strøm enn LCD-panelene. I pressemeldingen oppgir ikke Samsung batteriestimater, men skriver at begge har lang batteritid.

Både Galaxy Book Pro og Pro 360 kommer i størrelser på 13,3 og 15,6 tommer og er utstyrt med 11. generasjons Intel Core-prosessor og Intel Iris X-grafikk.

Galaxy Book Pro 360 kommer med en tykkere S-Pen, som ikke kan skives inn i chassiset. Foto: Samsung
Galaxy Book Pro 360 kommer med en tykkere S-Pen, som ikke kan skives inn i chassiset. Foto: Samsung Vis mer

Veldig lett

Det kanskje mest bemerkelsesverdige med den nye Galaxy Book Pro-serien, er vekta. Galaxy Book Pro 13 veier kun 870 gram – og er dermed blant de letteste bærbare på markedet – og tykkelsen er ikke mer enn 11,2 millimeter.

Vekta og størrelsen ser heldigvis ikke til å gå på bekostning av spesifikasjoner. I tillegg til nevnte Intel-brikkesett, kan Galaxy Book Pro 13 konfigureres med inntil 512 GB SSD-lagring og 8 GB minne, mens 15-tommeren har støtte for 16 GB minne og like mye lagring.

Felles for begge er én USB-C, én USB-A, Thunderbolt 4, lydkontakt og også microSD-skuff. I tillegg har Galaxy Book Pro 15 også HDMI-kontakt.

Galaxy Book Pro blir tilgjengelig i fargen Mystic Silver. Foto: Samsung
Galaxy Book Pro blir tilgjengelig i fargen Mystic Silver. Foto: Samsung Vis mer

Galaxy Book Pro 360 dropper HDMI og USB-A til fordel for en ekstra USB-C, og 13-tommeren har også støtte for 5G-nett, ellers er det meste likt mellom de to seriene.

I 360-serien kan begge konfigureres med opptil 16 GB minne og 1 TB lagringsplass.

Pris og lansering

Galaxy Book Pro 360 lanseres 14. mai i fargene Mystic Silver og Mystic Blue. Prisen starter på 12 490 kroner, mens Galaxy Book Pro blir tilgjengelig samtidig i Mystic Silver. Her starter prisen på 11 490 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer