Blaze - tankelesende hjelper

Lei av å taste inn det samme om og om igjen?

Blaze - tankelesende hjelper
Publisert
Sist oppdatert

Poenget med å bruke datamaskiner er å korte ned veien fra idé til virkelighet, og frigjøre oss fra jobber som krever stadige gjentagelser.

I virkeligheten er det ikke alltid slik.

Det skyldes at de programverktøyene vi bruker ikke er smarte nok laget, eller at de som har laget dem ikke kjenner i detalj hvordan vi utfører oppgavene.

Spion i tastaturet

Et gammelt ordtak sier at den best kjenner hvor skoen trykker som har den på. På PC-en er det tastaturet som vet hvor vi trykker, og ved å finne mønstre her er det ikke vanskelig å plukke ut de kjedelige elementene.

Programmet Blaze er et hjelpeprogram som finner ut når du gjør det samme om og om igjen, og foreslår å ta over for deg og gjøre resten av jobben - lynraskt. Taster du de samme tastene og kommandoene tre ganger etter hverandre kommer det opp forslag med eventuelle alternative løsninger. Du velger og Blaze gjør resten.

Et eksempel - filnavn

Mange av oss har tusenvis av bildefiler som heter PIC, DSC_ eller IMG_ og et eller annet tall, forhåpentligvis sortert i mapper som har et mer beskrivende navn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer