Ble du lurt?

1. april er vel overstått. Gikk du på noen av disse spøkene?

Publisert
Sist oppdatert
Den mest legendariske spøken av dem alle er kanskje BBCs reportasje om spagetti som vokser på trær.Hvert år går redaksjoner verden over stadig lenger for å lure leserne sine på 1. april.

Her i DinSide Data samarbeidet vi med TV2. Vår egen Bjørn Eirik Loftås var på God Morgen Norge og fortalte om en ny, norskutviklet teknologi som lar deg fange opp energi fra eksploderende stjerner og gjøre det om til strøm. Men det er ikke bare her i Dataredaksjonen vi har forsøkt å lure våre lesere.

Økonomiredaksjonen kunne i dag melde at gravide vil bli nektet adgang på vinmonopolet, hvis KrF får det som de vil. Vår søsterside Dingz.no kom med tips til hvordan du kan kutte ned på lisensutgiftene.

Akk, så genialt det hadde vært...
Akk, så genialt det hadde vært... Vis merGoogle pleier å lansere en ny tjeneste eller et produkt som er hinsides virkeligheten, men fortsatt biter mange på. I år kan Google melde om at du nå kan sende e-post fra fortiden, ved hjelp av en "e-flux capacitator" (Back to the Future, anyone?).

Google Australia var ikke snauere enn at de lanserte en søkemotor for innhold som ennå ikke har blitt laget. Du kan lese mer om gDay her.

Pass også på at du får med deg Googles senter på månen, den grundige forklaringen på teknologien bak Googles søkemotor (duer) og Googles nye søkemotor som gjetter hva du skal søke etter.

Google-eide Youtube hadde selvsagt også en spøk på lur - Alle videoene på forsiden ledet til en og samme video, en internett-spøk som går ut på å få personer til å se en musikkvideo av Rick Astley. Du kan lese mer om spøken på Wikipedia.

I bloggverdenen kunne Techcrunch melde at de saksøker Facebook for 25 millioner dollar. Download Squad melder om Microsofts nye fitness-program med instruksjoner fra selveste Steve Ballmer, mens nettjenesten Scribd kan melde at de vil scanne inn dokumenter og legge de ut på nett - gratis.

Torrent-nettstedet Pirate Bay gir opp Sealand og flytter ut i ørkenen i stedet.

Her i Norge kan NRK Beta melde at et Lars Monsen-spill er underveis, nettavisen melder om en ny tjeneste som lar deg snoke i andres SMS-meldinger og Aftenposten forsøker å overbevise deg om at du får 500 kroner hver gang toget er forsinket (noe man ville blitt rik i en fei av).

Den mest legendariske spøken av dem alle er kanskje BBCs reportasje om spagetti som vokser på trær.

Gikk du på en av spøkene over eller har du et godt forslag til hva man kan gjøre for å lure noen til neste år? Del det i kommentarfeltet under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer