Bli en bedre fotograf

Bildene dine må ikke se ut som bildet over. Her er ti nettsteder som kan gjøre fotohverdagen hakket bedre.

Bli en bedre fotograf
Publisert
Sist oppdatert

Mellom deg og meg: Du kan godt hevde at de uskarpe, blasse og strengt tatt fullstendig komposisjonsløse bildene dine er samtidskunst, men vi vet begge at de er et resultat av at den digitale speilrefleksen du kjøpte i sommer kom med en manual som ga deg like mye som lunken tomatsuppe, og at du fremdeles ikke vet forskjell på dybdeskarphet og blender.

Fortvil ikke. Internett er stappfullt av gratis nettsteder som har som sin eneste misjon i livet å hjelpe deg til å bli en bedre fotograf.

Her har du et knippe på ti slike sider, som ikke bare hjelper deg med å holde orden på tekniske begreper, men som også viser deg hvordan du kan gjøre bildene dine bedre etter at de er tatt. Jobben som gjøres på det digitale mørkerommet kan nemlig i mange tilfeller være minst like viktig som jobben som ble gjort i forkant.

1. Digital Photography School

Ikke alle nettsteder kan skryte av å ha et så beskrivende navn som Digital Photography School, men det er nettopp det siden er: En slags miniskole for fotografer på alle nivå.Med kategorier som "Photography Tips & Tutorial" og "Post Production", i tillegg til en egen seksjon som omhandler fotoutstyr, dekker de de fleste aspekter ved fotografering. Sjekk for eksempel artikkelen som demonstrerer hvordan du kan redusere kamerarystelser uten å bruke stativ - svært nyttig lesning for mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer