Bli en Google-prøvekanin

Google eksperimenterer med mye rart, og du kan være med.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om Google er verdensledende i markedet for søkemotorer, hviler de ikke på laubærne. Konkurransen er hard, og det er mange som lanserer den ene smarte løsningen etter den andre, i håp om å kapre markedsandeler.

>> Les også: Glem Google - her er ti kule konkurrenter!

Googles utviklere finner også på mye smart for å videreutvikle websøket. Mye av dette er samlet under paraplyen Google Experimental Search, som igjen er ett av prosjektene under Google Labs (http://labs.google.com).

Alle disse prosjektene er betaprosjekter, der Google lar hvem som helst være prøvekaniner. I tillegg oppfordrer de deg om å gi feedback rett til de som sitter og programmerer slik at de kan lage tjenesten så god som mulig. Når Google føler at tjenesten er god nok, blir den produksjonssatt og tatt ut av Labs-konseptet. Eksempler der er Google Reader (vår guide), Google Maps (nå også i Norge) og Web Alerts (se egen artikkel).

Google Experimental Search er i bunn og grunn en liten håndfull funksjoner som kan krydre det vanlige Google-søket. Du kan bruke dem hver for seg, men det er ikke mulig (ennå) å slå dem sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer