Bli en kløpper på Google

GUIDE: Google er blitt synonymt med søking på nettet, men få vet hvor kraftig verktøyet egentlig er. Vi viser deg hvordan du får det meste ut av verdens største søkemotor - og hvordan du kan bruke den som kalkulator

Bli en kløpper på Google
Publisert
Sist oppdatert

Google er en kjempe når det kommer til søk. Det er i dag ingen tvil om hvilket selskap det er som må slås hvis man skal bli nummer en i søkeverdenen. Men visste du at du kan bruke Google som kalkulator? Eller at den er en effektiv målkonverterer?

Lokalt og internasjonalt

Google inneholder en rekke forskjellige verktøy, og kan også søke på harddisken din, på nyhetsgrupper, i epost og så videre. Den kan til og med fullføre søket ditt av seg selv - basert på hva som er mest populært.

Sistnevnte er en egenskap som kommer direkte fra Google Labs, en side som inneholder en rekke forskjellige nyttige teknologier i sin barndom. Mange av disse finner til slutt veien til hovedsiden, etter en periode med testing.

Bruk gåseøyne

De fleste som søker på Google bruker bare ett ord om gangen, skal vi tro selskapet selv. Dette til tross for at du øker sjansen for mer presise treff jo flere ord du bruker - men hvis du virkelig ønsker presise svar, bør du bruke gåseøyne. Da leter Google etter ordene du skrev i nøyaktig rekkefølge, som er praktisk hvis du vet hva du vil ha. Du kan faktisk også skrive inn hele setninger; som for eksempel "tenniskurs for voksne".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer