Bli en nettregissør

Lag din egen video, hent materialet fra Youtube eller Google Video.

Publisert
Sist oppdatert
Du er regissøren, med hele Youtube tilgjengelig som råmateriale.Nettet beveger seg stadig mer i en retning hvor det er brukerne som lager innholdet, populært kalt Web 2.0.

Ta YouTube som et eksempel. Nettsiden er enormt populær fordi den lar brukere laste opp sine egne videoer og dele de med verden. En ny tjeneste tar konseptet ett skritt lenger: Med Omnisio kan du klippe og lime sammen videoer fra Google Video, Youtube og blip.tv - Du er regissøren og har hele Youtube tilgjengelig som råmateriale.

Bli en nettregissørDu kan for eksempel lage en montasje av favorittøyeblikkene dine fra serien "Chad Vader", klippe sammen en oppsummering av viktige nyhetssaker eller korte ned videoer for å fremheve et poeng.

Veldig enkelt

Som andre nettbaserte videoredigeringstjenester er det ikke akkurat Final Cut-funksjonalitet vi snakker om, men det er ikke ferievideoene Omnisio er beregnet på.

Bli en nettregissørGrensesnittet kan minne litt om iMovie eller Windows Movie Maker. Søk etter videoer fra nettsiden eller bruk dette bokmerket for å velge videoene du skal redigere. For å klippe i videoen drar du bare de orange søylene for å markere start og slutt.

Stort vanskeligere er det ikke. Når du er ferdig trykker du på Publish. Her får du også muligheten til å publisere videoen på en rekke sider, som for eksempel Facebook.

Her er et ekspempel fra sladderbloggen ValleyWag som har klippet sammen de beste Steve Ballmer-øyeblikkene:

<div><a href='http://www.omnisio.com'>Share and annotate your videos</a> with Omnisio!</div>Det første man gjerne legger merke til er alle kommentarene som dekker skjermen - de kan (og bør) skrus av med kappen øverst i høyre hjørne. Tanken er at man skal kunne fremheve ting i en video, men i eksempelet over blir det litt mye.

Alle potensielle nettregissører finner det de trenger her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer