Blindtest: Google vs Bing vs Yahoo

Nå skal folket få avgjøre hvem av dem som er best.

Blindtest: Google vs Bing vs Yahoo
Publisert
Sist oppdatert

Kampen om nettsøk tilspisser seg, og forleden dag lanserte Microsoft Bing, som nok en utfordrer til Google og Yahoo!; de to ledende søketjenestene pr i dag.

Vi syntes Bing gav et godt førsteinntrykk, selv om den ikke var spesielt tilpasset norske forhold ennå, og at noen av finessene viste seg å være kjekke i jakten på den beste informasjonen.

Les mer: Bing - førsteinntrykk

Det viktigste punktet for en søkemotor pr i dag er imidlertid at den klarer å presentere de 10 beste nettsidene med informasjon om det du har søkt etter, og hvem av dem som er best på akkurat det, kan du hjelpe til med å finne ut.

Denne blindtesten lar deg nemlig søke både i Google, Yahoo! og Bing samtidig. Søkeresultatene vaskes deretter for farger og formattering slik at de fremstår like visuelt, og så er det opp til deg å stemme på hvilken av de tre du synes gir deg de mest korrekte resultatene i forhold til hva du leter etter.

Noe overraskende

Vi utførte blindtesten 10 ganger, og ble, for å være ærlige, ganske overrasket da de to første stemme våre gikk til Bing, men Google kom sterkt tilbake og vant 5-4, med ett poeng til Yahoo!.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer