Blir dette fremtidens tastatur?

Fingerstyring uten berøringsskjerm.

FREMTIDENS TASTATUR? Vil vi i fremtiden kunne styre PC-ene våre som de gjør i Minority Report? Ja, hvis Microsofts forskere får det som de vil. Foto: MICROSOFT/YOUTUBE
FREMTIDENS TASTATUR? Vil vi i fremtiden kunne styre PC-ene våre som de gjør i Minority Report? Ja, hvis Microsofts forskere får det som de vil. Foto: MICROSOFT/YOUTUBE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jo mer vi bruker mobiler og nettbrett, jo mer vant blir vi til å gjøre oppgaver på en berøringsskjerm.

Å sveipe og trykke på skjermen har blitt så vanlig at det hender at vi prøver å bruke de vanlige datamaskinene våre på samme måte.

Noen datamaskiner har etter hvert blitt utstyrt med berøringsskjerm også, men det er ikke spesielt ergonomisk å hele tiden skulle løfte armene for å gjøre selv de enkleste oppgaver.

Nå har forskere ved Microsoft Research utviklet et nytt tastatur som kan være løsningen på denne problematikken.

Les også: Få velger PC med berøringsskjerm

«Type–Hover–Swipe»

Tastaturet er utstyrt med masse små infrarøde avstandssensorer som rett og slett kan gjenkjenne håndbevegelser som kommandoer, skriver amerikanske PC World.

KJENNER HVOR NÆR DU ER: De små runde sensorene over tastene kan kjenne om du skriver på tastaturet eller om du bruker håndbevegelser. Foto: MICROSOFT
KJENNER HVOR NÆR DU ER: De små runde sensorene over tastene kan kjenne om du skriver på tastaturet eller om du bruker håndbevegelser. Foto: MICROSOFT Vis mer


Det kan være alt fra tradisjonelle bevegelser som å sveipe hånda til venstre eller høyre for å bla frem og tilbake i nettsider og knipe eller sprike med fingrene for å zoome inn og ut på bilder, til mer avanserte bevegelser som å vri på hendene for å simulere rattstyring i et bilspill.

Se en demonstrasjonsvideo nederst i artikkelen.

Les også: Logitech-tastaruret med innebygd pekeplate

Minner om Kinect

Hvorvidt teknologien vil dukke opp i et produkt nær oss i fremtiden, gjenstår selvfølgelig å se. Det er imidlertid ikke helt utenkelig, da vi vet at Microsoft har en lignende satsing gående med sin Kinect-spillstyring.

Siden Windows 8 er laget for berøring, hadde det jo vært kjekt med en bedre måte å utnytte de mulighetene på.

Tastaturet drar for øvrig også kjennskap på
Leap Motion
, som riktignok har teknologien inn i en liten boks som står plassert foran datamaskinen. Dessverre fungerte ikke denne spesielt bra.

(Kilde: Microsoft Research)

TEMASIDE:

Tastatur

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer