GeForce Now:

Blir dette spillfremtiden?

Lar deg spille ditt eksisterende bibliotek i stedet for at du må kjøpe spillene på nytt.

FLEKSIBELT: Med GeForce Now kan du strømme spill du allerede har kjøpt på en rekke enheter. Foto: Nvidia
FLEKSIBELT: Med GeForce Now kan du strømme spill du allerede har kjøpt på en rekke enheter. Foto: Nvidia Vis mer
Publisert

Spillstrømming er definitivt i vinden om dagen, der konseptet altså er at man strømmer spillene via Internett i stedet for å spille dem lokalt.

En åpenbar fordel er da at man da ikke trenger allverdens med maskinvare hjemme, samtidig som at kravene til netthastighet (og -stabilitet) blir desto høyere.

Her er det mange om beinet. I høst lanserte Google sin tjeneste, Stadia, Sony har PlayStation Now og Microsoft holder på med testingen av sin nye xCloud-tjeneste, for å nevne noen.

Men Nvidia, blant annet kjent for sine skjermkort og tilhørende teknologier, har lenge hatt spillstrømmetjenesten GeForce Now, som nylig ble ordentlig lansert og ikke lenger bærer «beta»-stempelet. Faktisk prøvde vi den allerede i 2015 da vi testet TV-boksen Nvidia Shield TV.

Spill det du har kjøpt

En viktig forskjell fra Googles Stadia-tjeneste er at du med GeForce Now ikke trenger å kjøpe spill på nytt. Mens Stadia opererer i et helt lukket økosystem, lar Geforce Now deg koble inn kontiene dine fra andre spillbutikker, som Steam, Uplay, Epic og den slags.

Dermed er det altså ingenting som låser deg til GeForce Now. Spillene kan du kjøpe i de respektive butikkene som før, så det tjenesten gir deg er altså tilgang på kraftig maskinvare i nettskyen, og det er det. Du kan også spille free-to-play-spill som Fortnite, Apex Legends eller hva det måtte være – over 30 spill av de som er støttet er gratis å spille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer