HBO Max og Discovery+ slås sammen

Blir en gigant i kampen mot Netflix

Discovery avslører planene om å slå sammen tjenestene.

HBO MAX: Discovery+ og HBO Max deler et omfattende bibliotek med serier og filmer. Foto: Rafael Henrique/SOPA Images/Shutterstock/NTB
HBO MAX: Discovery+ og HBO Max deler et omfattende bibliotek med serier og filmer. Foto: Rafael Henrique/SOPA Images/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor annonserte Discovery planene om å kjøpe underholdningsgiganten WarnerMedia for 43 milliarder dollar, som tilsvarer nærmere 390 milliarder kroner med dagens kurs.

Før helga gav Discoverys investorer tommel opp for oppkjøpet, og det er allerede godkjent av styrene hos både Discovery og AT&T (som eier WarnerMedia). Oppkjøpet har også blitt godkjent av amerikanske myndigheter, så her er det kun formaliteter igjen.

Under konferansen Deutsche Bank 30th Annual Media, Internet & Telecom Conference avslørte Gunnar Wiedenfels, økonomisjef i Discovery, planene om å slå sammen strømmetjenestene Discovery+ og HBO Max.

Tidligere har det blitt spekulert i om tjenestene skulle leve side om side med mulighetene for pakkeløsninger, men planen for det nye selskapet, Warner Bros. Discovery, er å kombinere dem til en gigantisk strømmetjeneste.

I en tidlig fase

Oppkjøpet av WarnerMedia forventes å ferdigstilles i løpet av årets andre kvartal, og Wiedenfels uttalte riktignok at de i starten vil tilby pakkeløsninger med Discovery+ og HBO Max før de to plattformene slås sammen.

Under konferansen uttalte han at de vil bruke litt tid på å finne den beste løsningen, men at det trolig er snakk om måneder før en endelig løsning er på plass.

– Fra starten av håper vi å ha en pakkeløsning klar, kanskje en felles innlogging, kanskje ved å flytte innhold over til det andre produktet og liknende, slik at vi kan dra nytte av fordelene fra starten av, sa Wiedenfels.

Hva de norske planene blir, er også på et tidlig stadie. I en e-post til DinSide skriver Discovery at de foreløpig ikke har noe mer informasjon enn hva Wiedenfels uttalte i går

Slik gikk det da vi prøvde ut test-funksjonen. Vis mer

Underholdningsgigant

De to selskapene eier en rekke underholdningsselskaper. WarnerMedia har blant annet HBO, HBO Max, Warner Bros. og DC Films i stallen, mens Discovery eier selskaper som Discovery Plus, TV Norge, Eurosport, Food Network, TLC, Animal Planet og Opray Winfrey Network.

HBO Max kan i dag skilte med storserier som «Game of Thrones», «Succession» og «Euphoria», og i Norge strømmer Discovery+ serier som «Kongen befaler», «Helt Perfekt» og «Basic Bitch». Discovery har også rettighetene til å vise OL i 2024.

I Norge starter prisen for Discovery+ på 79 kroner for en måned og 89 kroner for HBO Max.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer