C2-serien er LGs nye toppmodell-TV

Blir enda råere

Lover bedre lysstyrke, bedre spillopplevelse og flere funksjoner i årets C2-serie.

LG C2: LG avduket den nye OLED-serien C2 under CES-messa i Las Vegas. Foto: LG
LG C2: LG avduket den nye OLED-serien C2 under CES-messa i Las Vegas. Foto: LG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den årlige teknologimessa CES i Las Vegas avholdes nok et år i begrenset format, uten at det skorter på produktnyhetene. Heldigvis!

Blant annet har Samsung vist frem sine nye TV-er, som inkluderer en fjernkontroll med en helt spesiell egenskap, men også konkurrenten LG har noen spennende TV-modeller på lur.

Ny OLED-serie

I år kommer OLED-TV-ene LG C2, som tar over for fjorårets C1-serie. C2-serien inkluderer nyheter som forbedret lysstyrke (var også en viktig nyhet i C1), kraftigere brikkesett og flere muligheter i WebOS, som er TV-ens grensesnitt.

Ifølge LG bidrar den nye prosessoren Alpha 9 Gen 5 AI til å forbedre lysstyrken, gjennom smartere algoritmer og forbedret varmespredning, og den ekstra kraften skal også sørge for bedre oppskalering og levere virtuell surround i et 7.1.2.-oppsett.

Den nye C2-serien består av 6 modeller, inkludert en ny 42-tommer som har potensial til å bli en spillfavoritt, ettersom TV-ene har støtte for 4K/120Hz, Dolby Vision, HDR, HDMI 2.1, Nvidia G-Sync, AMD Freesync og variabel oppfriskningsrate (VRR).

C2-serien har en helt ny 42-tommer. Foto: LG
C2-serien har en helt ny 42-tommer. Foto: LG Vis mer

I tillegg sier LG at de har forbedret Game Optimizer-funksjonen som skal bidra til å øke spillopplevelsen, som fra før er helt i toppsjiktet i bransjen med LG CX og C1.

De andre modellene er for øvrig på 48, 55, 65, 77 og 83 tommer.

Dessverre har LG verken avslørt pris eller lanseringstidspunkt. Det får vi nok imidlertid vite i nærmeste fremtid.

Forbedret WebOS

Som i fjor har LG et fokus på brukergrensesnittet til TV-en, WebOS, som får støtte for individuelle profiler slik at du selv kan tilpasse snarveier til dine strømmetjenester, som HBO Max, Disney+ og Netflix, men du vil også motta personaliserte innholdsanbefalinger, samtidig som du kan aktivere varsler for favorittlaget ditt rett på TV-en. Blant annet er Premier League i England støttet.

En annen fiffig nyhet, er at du kan speile innholdet fra en LG-TV til en annen. Det kan være nyttig hvis du kun har én TV-boks, men ønsker å se innholdet på flere TV-er. Dog, ettersom bildet speiles, vil du uansett kun se det samme innholdet, så da kan kanskje familien bare samles rundt den ene TV-en (?) ...

I tillegg annonserer LG støtte for smarthusplattformen Matter, slik at du kan styre flere smarte enheter direkte fra TV-en. Matter forventes på markedet i løpet av året, og flere produsenter, som Apple, Arlo, Google, Ikea, Signify, Somfy, SmartThings, er med på laget.

Du kan lese mer om Matter i lenka under:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer