Blir Fitbit en hit?

Kan bli slankernes beste venn.

Blir Fitbit en hit?
Publisert
Sist oppdatert

Vi lever i en stadig innovativ verden, og mens skrittelleren bare er SÅ 2007, kommer en ny liten dings til å dagens lys rett over nyttår.

Den lille dingsen heter Fitbit og kan sammenlignes med en veldig avansert skritteller.

>> Les også: Genistrek fra Nike og Apple

For - ikke bare fungerer den som en skritteller; den måler også aktivitetsnivået generelt, og kan også sitte på håndleddet når du sover. Dermed kan den måle langt mer enn antall skritt - den måler også hvor langt du har beveget deg, hvor mange kalorier du har brent, hvor lang tid du brukte på å sovne og hvor urolig du har vært om natten.

Ifølge produsenten er det ikke bare øyelokkene som blafrer når du faller i såkalt REM-søvn. Også andre steder av kroppen, f.eks. håndleddene har en liten skjelving, som plukkes opp av Fitbit.

Fitbit i ladestasjonen. Foto: Produsenten
Fitbit i ladestasjonen. Foto: Produsenten Vis mer


Disse datene blir så lastet inn på PCen din via en trådløs basestasjon. Så snart du kommer i nærheten av denne stasjonen, vil Fitbit laste over dataene dine, og enheten holder rundt 10 dager uten å lades opp (som også skjer i basestasjonen).

Gratis tilhørende nettjenestene

Dataene lastes så opp til Fitbits nettjenere, og ved å logge inn på deres tjeneste, kan du følge med på ditt aktive liv. Slik ser en typisk side ut:

Blir Fitbit en hit?


Som du ser har tjenesten også en matdel, der du kan legge inn det du spiser. Akkurat hvordan dette fungerer, er imidlertid usikkert i skrivende stund.

Fitbit-nettjenesten har også sosiale aspekter, der du kan legge til venner og delta i grupper med et felles mål om å gå X antall skritt e.l. Dette kan også være med på å stimulere til økt aktivitet.

Ikke så dyrt

For $99 (snaue 600 kroner med dagens kurs) får du Fitbit, trådløs basestasjon, ekstra beltespenne (for tykke belter) og håndleddsetui. Virker enheten som den lover, synes vi dette virker som et svært spennende produkt.

Bruk av nettjenesten blir gratis når du har kjøpt settet, og det fungerer både på Mac og PC.

Amerikanere kan forhåndsbestille enheten allerede i dag, mens vi andre tålmodig må vente, eller bruke tjenester som Jetcarrier, som vi har skrevet om i denne artikkelen.

Du finner alt du trenger å vite om Fitbit (vel, ikke alt, kanskje, men en hel del) på http://www.fitbit.com/.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer