Blir HDMI utkonkurrert av HDbaseT?

Akkurat når du trodde du var i mål...

Blir HDMI utkonkurrert av HDbaseT?
Publisert
Sist oppdatert

HDMI-kabelen var på mange måter en revolusjon når den kom. Den digitale scart-kabelen gir deg nemlig svært god kvalitet både når det gjelder lyd- og bilde-signaler, og er i dag den desidert foretrukne kabelen på alt fra TV-er, DVD- og Blu-Ray spillere, spillkonsoller, og til videokameraer.

HDMI-standarden er imidlertid i kontinuerlig utvikling, og vil du f.eks. se på 3D-signaler i stua, er du per dags dato nødt til å ha HDMI 1.4 mellom din 3D-klare Blu-ray spiller og 3D-klare TV.

Mer om HDMI 1.4 standarden og hva den gir deg får du her!

Som et resultat av dette vil også alle nye hjemmekinoreceivere med respekt for seg selv være utstyrt med HDMI 1.4-støtte, og dette har gjort at mange - meg selv inkludert, har utsatt receiverkjøpet til HDMI 1.4 er på plass i håp om å være framtidssikret.

Men så kommer det altså en ny konkurrent som forpurrer framtidsplanene...

HDbaseT

I følge PC World vil nemlig en HDbase T-kabel være alt du kommer til å bruke i fremtiden. Og ser man på spesifikasjonene som HDbase selv oppgir på nettsidene sine, så er det lett å bli imponert. Her får du nemlig ikke bare lengre rekkevidde, du får også mer av alt:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer