Blir MP3 kopisperret?

Det legendariske og kontroversielle MP3-formatet blir nå langt mer stuerent. Utviklerne jobber nemlig med et sperre som gjør det umulig å kopiere filene.

Vil myMP3Pro støtte det nye MP3-formatet?
Vil myMP3Pro støtte det nye MP3-formatet? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MP3-formatet har i lang tid vært synonymt med gratis musikk, fildeling og plateselskapenes vrede. Denne epoken kan likevel være på vei mot slutten, da Thomson og Fraunhofer, to av selskapene bak formatet, jobber nå med å implementere en digital kopisperre.

Digital musikk har alltid vært problematisk, og fildelingtjenestene har blitt stengt en etter en. Samtidig har bransjen funnet på flere lovlige løsninger, som Apples iTunes og den nye Napster. De kopisperrede MP3-filene vil også føye seg i denne rekken.

Hele ideen bak kopisperren er å unngå at MP3-filene blir spredt rundt på fildelingstjenester som Kazaa. Låtene kodet i det nye formatet, som fremeles vil hete MP3, vil bare kunne selges gjennom lisenserte programmer og spilles av på spillere som støtter formatet. Det er imidlertid duket for konkurranse fra både Apples AAC-format, og Microsofts WMA-format.

I følge Thomson og Fraunhofer bør det nye formatet være klart mot slutten av 2004, og selskapene jobber med utviklere av programvare og maskinvare for å sørge for at nye MP3 får støtte. Denne utviklingen er uten tvil spennende, og vi kommer til å følge med fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.