Amazon kjøper MGM

Blir ny strømmegigant

Nå tar Amazon for alvor opp kampen mot de største strømmetjenestene.

KJØPT OPP: Amazon har nå kjøpt opp MGM - det kan bety at deres strømmetjeneste i nær fremtid vil fylles med mer innhold. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB
KJØPT OPP: Amazon har nå kjøpt opp MGM - det kan bety at deres strømmetjeneste i nær fremtid vil fylles med mer innhold. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det klart at Amazon kjøper MGM til en pris på rundt 70 milliarder kroner. Det er det største oppkjøpet toppsjefen Jeff Bezos har gjort til nå.

MGM sitter på rettigheter til rundt 4.000 filmer og 17.000 episoder med TV-serier og -programmer, som man nok kan forvente at vil dukke opp i Amazons strømmetjeneste, Amazon Prime Video, som også er tilgjengelig for norske brukere.

Det bør være godt med brensel for for alvor å ta opp kampen med gigantene Netflix og Disney+.

MGM-rettighetene inkluderer blant annet alle James Bond- og Rocky-filmene, men de eier også nyere TV-serier som The Handmaid's Tale, Fargo og Vikings. I tillegg finnes det TV-programmer som Shark Tank og The Voice i kartoteket, melder The Verge.

Tidligere denne måneden valgte AT&T å slå sammen WarnerMedia og Discovery for å lage nok en TV- og filmgigant, der det ikke er umulig at Discovery+ og HBO Max blir slått sammen til én tjeneste etter hvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer