Blod svette og tårer:Microsoft Combat Flight Simulator

Dersom du egentlig er litt småbitter over at du aldri fikk anledning til å bli takket av Windows Churchill, har nå endelig sjansen bydd seg igjen: I Microsoft Combat Flight Simulator kan du bli en av heltene over London i 2. verdenskrig. Du kan rase rundt i en Spitfire, skyte ned den ene Messerschmitt'en etter den andre, og det eneste du risikerer er -- ingenting. Ikke en gang blod, slit, svette eller tårer...

Man kan f.eks. ta seg en flytur over parlamentsbygningene.
Man kan f.eks. ta seg en flytur over parlamentsbygningene. Vis mer
Publisert

Microsoft Flight Simulator har helt siden midten av åttitallet vært en av de beste flysimulatorene på markedet. Problemet til programmet er at det faktisk har vært litt for realistisk, faktisk har funksjonene vært så virkelighetsnære at svært mange har funnet FS direkte kjedelig.

Mye av tiden oppe i et fly går jo egentlig bare til å vente og observere, mens flyet nærmest på egenhånd kommer seg fra et sted til et annet. Og da kan man jo ikke akkurat forvente at en noenlunde realistisk simulator skal tilby noe særlig action.

Mer liv og røre

I Combat Flight Simulator har Microsoft tydeligvis bestemt seg for å ta opp konkurransen mot Flight Unlimited, Joint Strike Fighter og andre sterke konkurrenter. Men i stedet for å ta utgangspunkt i splitter nye og kommende fly, har Microsoft tatt seg en tur 55 år tilbake i tid. De har tatt utgangspunkt i ni av de mest imponerende flyene fra 2. verdenskrig, og bygget opp spillet rundt disse.

Her finner du gode simuleringer av Spitfire Mk I, Hurricane Mk I, Messerschmitt Me 109 E, Messerschmitt Me 109 G, Focke Wulf Fw 190 A8, P-47D Thunderbolt, P-51D Mustang og Spitfire Mk IX.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer