Blu-ray eller HD DVD?

Det er mange faktorer som driver fram nye lagringsmedier. Kampen om framtidens format skjerpes.

Publisert
Sist oppdatert

Vanlig TV og DVD er i ferd med å gå over i historien. Det skjer ikke i morgen, og mange vil av forskjellige grunner klare seg med dagens standarder, men hele bransjen er i bevegelse.

Det er mange elementer som må være på plass før det virkelig skjer ting, men stadig flere løsninger er på vei ut av laboratoriene og over i masseproduksjon.

Store flate skjermer har virkelig begynt å ta av, og mange av disse er klare for visning av HD-TV. Dette krever en oppløsning på 1280x720 eller 1920x1080 punkter. Både LCD og plasma, samt de nye flate DLP-baserte bak-projeksjonsskjermene finnes i disse oppløsningene.

Foreløpig er ikke tilgangen på innhold akkurat overveldende, men Viasat har allerede sendt HDTV en stund og Lyse Tele er også i startgropa med sendinger over sitt bredbåndsnett.

Men produksjonsutstyr er allerede tilgjengelig, også i det lavere prissjiktet. Sony og JVC er klare med sine HDV-kameraer, og redigeringsutstyr pluss programvareløsninger for PC og Mac er klare.

Men så er det dette med distribusjon av film på plater. Det er her den store kampen står, mellom de to leire med tunge aktører på elektronikksiden, filmindustrien (=Hollywood) og spillindustrien. Pornoindustrien skal man heller ikke kimse av i denne sammenhengen, den er alltid imponerende raskt ute med å ta i bruk ny teknologi. Grådigheten og kåtheten er jo en kraftfull kombinasjon...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer