Blu-ray: Hastighet opp, pris ned

Blant annet takket være fjerning av HD DVD-støtte.

Publisert
Sist oppdatert

Det er LG Electronics som melder om at de har klar det som omtales som verdens raskeste Blu-ray-brenner, BE08. Vi snakker her om en brenner/avspiller beregnet for stasjonære PCer.

BE08 skal kunne brenne Blu-ray-plater i inntil 8x hastighet. Det skulle i så fall bety 36 MB pr sekund. De raskeste så langt har hatt 6x som maks-hastighet. I tillegg kan den spille av høyoppløselige Blu-ray-filmer, og kan i såfall brukes i en stue-PC/mediesenter.

Den støtter også Lightscribe-teknologien, der en spesiell laser gjør det mulig å brenne bilder eller tekst direkte på oversiden av platen, i stedet for å bruke vanlige etiketter.

Ikke lenger HD DVD

Brenneren er en såkalt multibrenner, det vil si at den brenner både Blu-ray-plater, DVDer og CDer. Men støtte for HD DVD har den ikke, ganske enkelt for at formatet som en gang konkurrerte mot Blu-ray om å bli DVDens arvtaker, er så godt som borte fra markedet.

Dette skal i følge LG være en av årsakene til at kostnadene knyttet til produksjon av den nye brenneren, er vesentlig lavere enn for tidligere modeller. Dermed er det duket for priskutt, og LG anslår at BE08 vil være rundt 30% billigere i butikkene enn sine forgjengere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.