Blu-ray HD-lyd til digital stereo?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har et spørsmål jeg har brukt timer på nettet for å forsøke og få klarhet i, men dessverre uten hell så langt. Henvender meg derfor til dere i håp om å få et kvalifisert svar.

Jeg lurer kort og godt på om det i dag finnes noen mulighet for å ta ut Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio fra en pc i nedmikset stereoversjon, men med full bitdybde og samplingsrate intakt, gitt det rette lydkortet (og evt software)? Enten i digital form over coax/optisk, eller analogt, gitt tilstrekkelig høy nok kvalitet på intern DAC i lydkortet.

Jeg bruker per i dag et 2-kanals anlegg av svært høy kvalitet til å se film via Bluray-drev i pc'en, med lyden overført via USB til en ekstern DAC (mangler coax/optisk ut på nåværende lydkort). Har ingen planer om å teppelegge stua med fullt 5.1/7.1-oppsett, og ønsker å fortsette med 2-kanals lyd.

Er klar over begrensningene i USB-standarden ift max bitdybde og samplingsrate (16/48), men coax/optisk har vel teoretisk sett nok båndbredde til å overføre Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio som vel ligger på maks 24 bit/96 kHz i flerkanal og 24/192 i stereo? (ref. http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_TrueHD og http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio). Kjører for ordens skyld AnyDVDHD i bakgrunnen, hvis kopisperrer etc skulle være av betydning for mine spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.