- Blu-ray holder i minst 20 år

DinSide Data har pratet med Sonys ingeniører, som selvfølgelig ikke er i tvil om at Blu-ray er et produkt for fremtiden.

- Blu-ray holder i minst 20 år
Publisert
Sist oppdatert

Blu-ray er et av to formater som kjemper om å bli neste generasjons DVD-system, og får stadig flere tilhengere. Bak formatet står Sony og Matsushita, og den første Blu-ray-opptakeren fra Sony for stuebruk har faktisk vært på markedet i Japan i to år allerede. Du kan for øvrig lese mer om kampen mellom Blu-Ray og konkurrenten HD-DVD i denne artikkelen.

Bort med caddyen

Selv om Blu-ray var tidligere ute enn HD-DVD, er det foreløpig bare formatet BD-RE (Blue-ray Disc Rewriteable) som er ferdig utviklet. Det vil si - førstegenerasjons BD-RE. Dette er en overskrivbar en-lags disk i caddy med en kapasitet på 23 GB, eller ca fem ganger kapasiteten til en vanlig en-lags DVD. Mot slutten av 2005 vil i tillegg BD-R (Write Once) og BD-ROM (Read Only) være ferdig spesifisert og klare for produksjon, og de første produktene for PC- og stuebruk vil dukke opp på nyåret, får vi vite fra Sonys ingeniører.

- Platene vil ikke lenger behøve å ligge i caddy, siden de vil være dekket av et meget slitesterkt belegg, forteller Yukinori Kawauchi, som leder Blu-ray prosjektet i Sony, til DinSide Data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer