Blu-ray på PCen

Smart program gjør det enklere å spille Blu-ray-filmer på helt vanlige PCer og skjermer.

Publisert
Sist oppdatert

Formatkrigen er for lengst over, og prisene på Blu-ray-utstyr kryper sakte men sikkert nedover. En Blu-ray-leser til PC fås nå til rundt tusenlappen, mens brennere starter på rundt 1 600 kroner i nettbutikkene.

De billigste avspillerne for stue-bruk koster rundt 1 500 kroner.

Hvis du allerede nå begynner å falle av lasset kan vi opplyse om at Blu-ray regnes som DVD-ens etterfølger. Blu-ray-platene har plass til langt mer informasjon, noe som blant annet materaliserer seg i bilder med langt større detaljrikdom enn DVD. Dette kommer best til syne hos deg som har gått til innkjøp av en flatskjerm på 37 tommer eller mer.

Mange stiller imidlertid spørsmålstegn ved behovet for Blu-ray-brennere. Prisene på media er fortsatt høy (rundt 100 kroner for en plate med 25 GB kapasitet), og til backup-formål foretrekker de fleste en rask og billig ekstern harddisk. Flere av de store elektrokjedene reklamerer med eksterne harddisker med 20 ganger denne kapasiteten til rundt 500 kroner.

Til film derimot, er Blu-ray langt mer interessant. Utvalget av filmer øker i raskt tempo, og prisene er på vei nedover til velkjent DVD-nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer