Blu-ray spiller med HD og DVD?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Finnes det en Blu-rayspiller til stuebruk med harddisk og mulighet for å brenne DVD'er?

Det eneste jeg finner når jeg søker er slike enheter som man kopler til en pc. mvhStig

Datadoktoren svarer

Hei

Teknisk sett er det ikke noe i veien for at det skulle finnes en slik maskin.

Men de som produserer Blu-ray og de som distribuerer TV-signalene er ikke med på notene, og foretrekker å tilby sine egne løsninger.

Grunnen til dette er at de må betale for rettighetene til å selge platene eller distribuere TV-sendingene, og produsentene som sitter på disse rettighetene ønsker ikke at det skal være lett for alle og enhver å kopiere og distribuere innholdet. Det overlates til de få som er i stand til å bryte slike sperrer uansett.

Det finnes jo frittstående kombinerte hardisk/DVD-opptakere og Blu-rayspillere kan jo kjøpes i tillegg. Da får du to enheter i stedet for en, noe som ikke er til å leve med.

Men den mest brukervennlige løsningene er separat Blu-rayspiller og harddiskopptaker fra TVsignal-leverandøren. Da får du opp programoversikten på skjermen og kan velge opptak direkte fra denne. Frittstående opptakere er langt mer klønete i bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.