Blu-ray vs DVD: Store prisforskjeller

Blu-ray har blitt noe rimeligere det siste året. Likevel er Blu-ray fortsatt langt dyrere enn DVD.

Vår uhøytidelige prisundersøkelse viser at Blu-ray-bokser fortsatt i snitt er 91 prosent dyrere enn DVD-bokser. Foto: Per Ervland
Vår uhøytidelige prisundersøkelse viser at Blu-ray-bokser fortsatt i snitt er 91 prosent dyrere enn DVD-bokser. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste filmelskere har for lengst kjøpt seg en Blu-ray-spiller, og Elektronikkbransjen kunne for kort tid siden fortelle at det nå selges flere Blu-ray-spillere enn DVD-spillere her i landet.

I følge samme kilde er imidlertid salget av Blu-ray-filmer langt fra imponerende, for Blu-ray-filmer utgjør fortsatt kun 10 prosent av det totale norske kjøpefilmsalget.

Fakta er likevel at Blu-ray gir deg både bedre bilde og lyd enn DVD. Og stadig flere av oss har altså en Blu-ray-spiller i stuen. Til tross for dette velger de fleste av oss fortsatt å kjøpe DVD-filmer. Hvorfor?

Finnes unntak

Jo, forklaringen er såre enkel: Blu-ray er dyrt. Riktignok har Blu-ray blitt rimeligere det siste året. For eksempel finnes det nå flere nettbutikker som tilbyr en del spillefilmer i Blu-ray-format ned i 100-kronersklassen - og tidvis enda rimeligere. Det finnes også eksempler på rimelige TV-serier. CDon.no kan for eksempel friste med 179 kroner for første sesong av TV-serien Mad Men. DVD-utgaven koster 199 kroner, 20 kroner mer.

Serier: Inntil tre ganger så dyrt

Mad Men er imidlertid et av svært få unntak som bekrefter regelen om at TV-serier i Blu-ray-format fortsatt er dyrere - ofte svært mye dyrere - enn DVD. For eksempel selger Platekompaniet.no DVD-utgaven av femte sesong Lost for 399 kroner. Blu-ray-utgaven koster 649 kroner og er dermed drøye 60 prosent dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer