Bluetooth CSR 4.0 Dongle

Så enkelt og billig kan du sende musikken fra PC til TV og musikkanlegg, trådløst via Bluetooth.

Med denne lille dingsen kan du koble PC-en til TV-er og musikkanlegg som er Bluetooth-kompatible. Deretter er det bare å spille av favorittmusikken din, for eksempel fra Spotify og Wimp. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Med denne lille dingsen kan du koble PC-en til TV-er og musikkanlegg som er Bluetooth-kompatible. Deretter er det bare å spille av favorittmusikken din, for eksempel fra Spotify og Wimp. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi fortsetter våre små innkjøp av dingser fra alskens tilbydere fra fjerne østen via det enorme internettet, og denne gangen har vi investert i en Bluetooth-adapter for PC.

Det er en bitteliten tass som kostet oss ca 30 kroner, inkludert frakt fra Kina.

Den puttes i en ledig USB-port på PC-en, og i nyere Windows-versjoner krever ikke noen form for manuell driverinstallasjon, det går av seg selv.

Les også: Minnekortleser til 16 kroner

Hvorfor Bluetooth 4.0?

Bluetooth-standarden har utviklet seg opp gjennom årene, og i 2011 fikk vi Bluetooth 4.0. En av de store fordelene med versjon 4.0 over tidligere versjoner, er lavt strømbruk. Samtidig er overføringshastigheten lavere enn 3.0, men høy nok til for eksempel lydutstyr som høyttalere og hodetelefoner.

De fleste nye mobiler støtter Bluetooth 4.0. Den første som støttet denne standarden var iPhone 4S. Standarden er imidlertid bakoverkompatibel, så Bluetooth 4.0-adapteren vår kan snakke med eldre utstyr, i hvert fall i teorien.

Du kan lese mer om Bluetooth 4.0 i denne pedagogiske artikkelen hos Cnet.

Hastigheten skal være maks 3 MBit i sekundet, og produsenten lover rekkevidde på 20-50 meter(!). Adapteret støttes av Windows 98 og nyere, men for de eldste Windows-versjonene må du installere drivere fra den medfølgende mini-CD-en.

Les også: Aldri tom for mobil-strøm med dagens kinaprodukt

Slik gikk det i vår test

I heimen har vi en Bluetooth-klar TV samt disse høyttalerne fra Logitech. Vi puttet dongelen inn i vår bærbare PC med Windows 8 installert:

Bluetooth CSR 4.0 Dongle


Straks dukket dette bildet opp:

Bluetooth CSR 4.0 Dongle


Etter ca 15 sekunder dukket den velkjente Bluetooth B-en opp i systemstatusfeltet:

Bluetooth CSR 4.0 Dongle


Vi klikket på Bluetooth-symbolet, og fikk opp denne menyen:

Bluetooth CSR 4.0 Dongle


På forhånd hadde vi skrudd på TV og høyttalere, og valgte nå "Legg til en Bluetooth-enhet". Etter noen sekunder dukket begge enhetene opp i Modern UI-listen:

Bluetooth CSR 4.0 Dongle


Straks fikk vi spørsmål om passord:

Bluetooth CSR 4.0 Dongle


Dette er nesten i alle tilfeller "0000". Og ganske riktig, passordet ble godtatt, men så fikk vi beskjed om å starte PC-en på nytt:

Bluetooth CSR 4.0 Dongle


Under omstart av PC-en dukket plutselig denne meldingen opp på TV-skjermen:

Bluetooth CSR 4.0 Dongle


Da Windows var ferdig lastet, startet vi musikkavspilling gjennom Spotify. Det hørtes alt annet enn bra ut, sjekk lydklippet under:

dårlig lyd (wav 1 235 kB)


Løsningen var heldigvis enkel: Etter en ny omstart av PC-en virket alt som det skulle. Å koble til Logitech-høyttalerne gikk også som smurt, og lyden var upåklagelig:

god lyd (wav 1 437 kB)


Best i samme rom

Rekkevidden viste seg å være akseptael, men mye kortere enn oppgitt. Så snart vi beveget oss til etasjen over og under, opplevde vi at lyden kunne begynne å hakke. Men så lenge vi befant oss i samme rom, fungerte det tilfredsstillende. Og med tanke på at den kostet oss totalt 30 kroner har vi bare én ting å si: Excellent!

Du finner en rekke tilbydere av denne og tilsvarende Bluetooth 4.0-adaptere på eBay. Sjekk denne utlistingen. Men husk: Velg en forhandler som har fått gode tilbakemeldinger.

Samleside: Dagens kinaprodukt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer