Bokmerket over alle bokmerker?

Quix er muligens det beste bokmerket du noensinne har hatt.

Med Quix-bokmerket blir surfingen enda mer effektiv enn før.
Med Quix-bokmerket blir surfingen enda mer effektiv enn før. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan folk bruker bokmerker er høyst individuelt. Noen bruker dem for å ta vare på absolutt alt de snubler over som er av interesse, andre som snarevier til ofte bruke nettsteder eller nettadresser som tar lang tid å skrive inn.

I tillegg er det mulig å ha dem på nett (f.eks. med tjenesten Delicious) eller synkronisere dem på tvers av flere PC-er (f.eks. med Xmarks).

Slik bruker du bokmerker smartere

Quix en såkalt bookmarklet som ikke peker til en gitt nettside, men som starter et javascript når du trykker på den. Dette skriptet kommer ferdig med en drøss av kjekke kommandoer som gjør at du sparer tid, men ikke bare det - du kan utvide med egne funksjoner på en ikke alt for vanskelig måte, noe vi skal se på lenger ned i artikkelen.

Kjappe snarveier

Når du har installert Quix (som du enkelt og greit gjør ved å dra bokmerket rett til bokmerkelinjen) og trykker på det, vises et tekstfelt du kan fylle inn. Her er noen eksempler på hva du kan gjøre:

g søkeord - Søker på Google etter det du angirw søkeord - Søker på Wikipedia etter det du angirmap adresse - Søker på Google maps etter det du angirimdb søkeord - Søk på IMDB.com etter film eller skuespillergs søkeord - Søker på Google, begrenset til domenet du er påfc søkeord - Søker etter Creative Commons-bilder på Flickr som du kan bruke mot kreditering (Artikkel: Slik finner du gratis bilder)fb - Del denne nettsiden på Facebookdb - Bokmerke nettsiden med Deliciousbitly - Forkort URL-en med Bit.lym - Send nettsiden pr epost

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.