Bonus: Star Plus 466

Bonus annonserer i sin siste kundeavis en helt ny maskin. Den er basert på standard komponenter og ser rimelig ut ved første øyekast. Men så var det dette med bindingen til Telenor Internett, da…

Publisert

Bonus karakteriserer PCen som en "rask, enkel, kraftig og prisgunstig maskin for hjemmebruk". Det er vi i grunnen langt på vei enige i.

Maskinvaren, med 466 MHz Celeron-prosessor og 64 MB internminne, gjør at dette er den raskeste maskinen i oversikten vår, ut i fra de tekniske spesifikasjonene. I virkeligheten er forskjellen mellom 433, 450 og 466 MHz som regel knapt merkbar.

Kabinettet, som er et minitårn, har plass for CD-brenner og ekstra intern harddisk. Harddisken som leveres med PCen er på 5 GB, på linje med diskstørrelsen i de fleste andre PCene i denne sammenligningen.

Med en 17-tommers skjerm og modem er dette en svært gunstig pakke til 7.990 kroner, men dette skyldes en skjult kostnad:

Binding til Telenor Internett

Dette abonnementet koster 129 kroner pr. mnd., og bindingstiden er på hele 24 måneder. Det gjør at PCen faktisk blir 3.096 kroner dyrere enn det som står på prislappen!

Nå som det hele tiden dukker opp nye tilbud på gratis Internett-tilkobling, synes vi dette er en dårlig ”finesse”.

Vi tror ikke markedet vil akseptere denne type bindinger i særlig lang tid fremover. Derfor bør du absolutt spørre hva du egentlig får for disse 3.096 kronene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer