Borland blir Inprise

Programvarehuset Borland - som leverer utviklingsverktøy og databaseløsninger til profesjonelle brukermiljøer - skal i juni skifte navn til Inprise Corporation. Med navneskiftet håper Borland å fremheve sin satsing på distribuerte mellomvareløsninger for store virksomheter.

Borland blir Inprise
Publisert

Ingen har noensinne møtt den sagnomsuste gründeren Frank Borland, men det er ikke underlig: Han finnes rett og slett ikke, og ble oppdiktet i en munter forsamling den gangen selskapet ble grunnlagt og trengte et navn.

Borland har likevel vært et godt navn, som går helt tilbake til mikromaskinens barndom og suksessverktøyet Turbo Pascal, som etter hvert ble til det like suksessrike utviklingsmiljøet Borland Delphi.

Men Borland har også vært gjennom vanskelige tider, og kom blant annet i problemer da selskapet prøvde seg i kontormarkedet med produkter som regnearket Quattro Pro. Produktene var det ingenting i veien med, men markedet - med Microsoft som viktigste spiller - ble for tøft for Borland.

Stø kurs

Microsoft har også skapt problemer på Borlands kjerneområder, ved at de først kapret utviklingssjef Paul Gross og senere utviklingsstrategen Anders Hejlsberg fra Borland. Dansken Anders Hejlsberg (ingen ringere enn oppfinneren av Turbo Pascal), hadde til da i en årrekke vært en av de mest sentrale personene i Borlands ledelse.

Etter at Del Yocam for halvannet år siden overtok som styreformann og leder av selskapet, har brikkene imidlertid begynt å falle på plass, og Borland ser ut til å ha kommet inn på en stø kurs. Yocam har samlet et knippe svært kompetente mennesker rundt seg, og Borland har nå en stabil og dyktig ledergruppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer