Bose QC35 er trådløse

Lanserer nye hodetelefoner med aktiv støydemping og Bluetooth.

MED KNAPPER: Nye QC35 fra Bose trenger ikke kabel og har også knapper for regulering av volum og mer til. Foto: BOSE
MED KNAPPER: Nye QC35 fra Bose trenger ikke kabel og har også knapper for regulering av volum og mer til. Foto: BOSE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når det kommer til hodetelefoner med aktiv støydemping, har Bose i mange år vært klasselederen.

Da vi testet QC25-modellen for halvannet år siden, skrev vi følgende:

«Nye Bose QC25 har rett og slett den beste aktive støydempingen vi har opplevd, og hvis du er blant dem som har mange flyreiser via jobben, er det ganske enkelt bare å bestille med en gang. Du kommer ikke til å angre.»

For ordens skyld går aktiv støydemping ut på at mikrofoner i hodetelefonene fanger opp bakgrunnsstøy og produserer «omvendte» lydbølger, slik at denne bakgrunnsstøyen blir eliminert. Resultatet blir da at du kun hører lyden i hodetelefonene og ikke alt bråket rundt.

TEST: 8 hodetelefoner med aktiv støydemping

Nå uten tråd

Nå har selskapet lansert en ny modell i QuietComfort-serien; QC35. Nytt denne gangen er at du ikke lenger trenger en kabel for å koble den til enheten du skal spille fra.

KOMMER I SEPTEMBER: I Norge lanseres QC35 til høsten med en veiledende prislapp på 3.999 kroner. Foto: BOSE
KOMMER I SEPTEMBER: I Norge lanseres QC35 til høsten med en veiledende prislapp på 3.999 kroner. Foto: BOSE Vis mer


QC35 bruker nemlig Bluetooth for overføring, og i en tid det ryktes om at nye iPhone for første gang vil komme uten hodetelefonutgang, er ikke det så dårlig timet fra Bose sin side.

Skjønt – du kan også bruke dem med tråd, og da med dobbelt så lang batteritid om du bruker Bluetooth.

20 timers batteri

Hva menes med aktiv støydemping?

At hodetelefonene har aktiv støydemping vil kort fortalt si at de er utstyrt med små mikrofoner som fanger opp støy fra omgivelsene. Deretter beregner de frekvensen støyen ligger på, og produserer så en motlyd til det.

Meningen er altså at denne motlyden skal utligne støybildet, slik at du får en mindre forstyrrende musikkopplevelse, eller en helt rolig reise hvis du ikke vil høre på musikk, men bare nyte stillheten på toget.

I butikken vil du legge merke til at hodetelefoner med aktiv støydemping kommer i nesten alle størrelser og prisklasser. Vår klare erfaring er likevel at du får det du betaler for.


Mens man tidligere måtte bruke et AAA-batteri for å drive den aktive støydempingen, har det nå blitt byttet ut med et lithium-ion batteri, altså tilsvarende det som sitter i mobiltelefoner.

QC35 lades med en vanlig micro USB-kabel, og etter drøye to timer i laderen, kan du spille musikk i 20 timer med Bluetooth og 40 timer om du bruker kabel. Og går du tom for strøm, kan de med kabel brukes som vanlige hodetelefoner, men da uten aktiv støydemping.

Ifølge Bose skal bruken av Bluetooth ikke ha gjort noe med kvaliteten hverken på lyden eller den aktive støydempingen. Akkurat det får vi komme tilbake til når vi får produktet inn til test.

I pakken får du også med en adapter til bruk i fly; altså med dobbel plugg.

Med mikrofon

De nye Bose-hodetelefonene kan brukes som handsfree til telefonen og kan også være koblet til to enheter samtidig. Ser du en video på nettbrettet og noen ringer, vil videoen pause og lyden kobles over til mobiltelefonen.

Også NFC er innebygd, slik at du enkelt kan pare dem med enheter som støtter NFC.

LES OGSÅ: Sju ting du kan bruke NFC-klistremerker til

Knapper på den ene øreklokken kan brukes for å regulere volumet, pause/starte musikk og også aktivere stemmeassistent, som Siri på iOS.

Hodetelefonene kommer på markedet i september denne måneden, med veiledende pris på 3.999 kroner.

LES OGSÅ:
Derfor er det en god idé at iPhone mister lydutgangen
Hva er en DAC og hvorfor trenger jeg det?
Turtleneck – endelig slutt på kabelfloka?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer