CES 2021

Bot Handy er Samsungs nye robotbutler

Roboten som kan helle deg et glass vin og sette inn i oppvaskmaskinen.

ROBOT: Denne roboten ble vist fram på teknologimessa CES. Når den kommer på markedet, er foreløpig uvisst. Video: Samsung. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Teknologimessa CES er den ultimate arena for å vise fram framtidas teknologi. For Samsung betyr det roboter og kunstig intelligens.

På fjorårets CES-messe viste de fram robotballen Ballie som kunne følge etter deg og hjelpe deg med ulike oppgaver i hjemmet.

Robot-hushjelp

I år følger de opp med Bot Handy, som i grunn også er en hjemmehjelper, men kommer i mer standard robotutforming. Den er en smal og høy sak som ruller rundt på en base og har personlighet i form av to store digitale øyne som forandrer uttrykk etter hvert som den beveger på seg, ifølge The Verge.

Bot Handy har én arm med tre ledd og en gripehånd som kan hjelpe deg med alt fra å sette i oppvaskmaskinen, dekke på bordet og helle i drinker, skriver Engadget.

Kameraer på hodet og armen brukes for å gjenkjenne objekter, og ved hjelp av kunstig intelligens vil roboten kunne vurdere hva slags materiale ulike objekter er laget av slik at den tar tak i dem med riktig mengde kraft, sier Samsung.

Men får du kjøpt en?

I tillegg til Bot Handy viste Samsung også fram en oppdatert utgave av en robot kalt Bot Care, som først ble demonstrert i 2019. Denne er ment å være som en personlig assistent som kan minne deg på å ta pauser når du jobber eller om kommende videomøter og den slags.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer