Boxee - bedre og bedre

Sosialt mediesenter med et hav av funksjoner.

Stue-PCens nye favorittprogram?
Stue-PCens nye favorittprogram? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å nærme seg halvannet år siden vi først testet Boxee, som den gangen var i lukket alpha.

Siden den gang har programvaren utviklet seg betraktelig, og selv om Boxee fortsatt er i beta, er den i senere tid blitt tilgjengelig for alle.

Boxee er en mediesenterprogramvare som spiller nært sagt alt, og ikke bare det du har på harddisken - programmet kan også vise massevis av nettinnhold; det være seg video, musikk eller bilder.

Også Boxee er basert på Xbox Media Center; mediesenterprogramvaren som så dagens lys på den første Xbox-konsollen, men som i senere år har blitt portert over både til Windows, Mac og Linux. Vi har også tidligere omtalt Plex, som befinner seg i samme gate.

En sosial mediespiller

Noe som skiller Boxee fra sine konkurrenter, er fokuset på sosial interaksjon med andre. Via nettsidene til Boxee kan man legge til andre folk som venner, og når man ser noe man liker, kan man anbefale det til andre (også på Facebook, Twitter etc). Dette innholdet havner da i en egen strøm på Boxees forside.

Første gang du starter Boxee, vil du typisk indeksere innholdet du har lagret på harddisken. Boxee scanner automatisk etter både musikk, bilder og filmer, men det er også mulig å legge til kataloger manuelt. Prosessen tar litt tid, og basert på filnavnet henter også Boxee informasjon fra nettet, som for eksempel coverbilde og rating fra IMDB for filmene du har lagret på disken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer