Boxee.tv - alt på ett sted

Akkurat da vi trodde himmelen var nådd ...

Boxee.tv samler alt medieinnhold, enten det er lagret på harddisken din eller befinner seg på nettet.
Boxee.tv samler alt medieinnhold, enten det er lagret på harddisken din eller befinner seg på nettet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette har vært litt av en uke på DinSide data.

Ikke bare var vi svært begeistrede da vi trillet en sekser til Nikon D90; vi ble også oppover ørene forelsket da vi testet Spotify og delte ut invitasjoner i masser til våre lesere.

(Ja, forresten - i morgen, lørdag, legger vi ut invitasjonskodene som ikke er blitt hentet i samme artikkel, så vær på vakt.)

Uansett - i dag har vi kost oss med nok en godbit som etter all sannsynlighet vil bli en ny favoritt i mange stuer; boxee.tv.

En stor medie-paraply

Boxee.tv er i utgangspunktet et mediesenterprogram basert på Xbox Media Center, som er og har vært en stor hit for de som modifiserte den originale Xboxen.

Det Boxee.tv gjør elegant er å knytte sammen innhold du har lagret lokalt med innhold du har tilgang til på nettet; det være seg musikken fra Last.fm-brukeren din, videoer fra YouTube, Apple Trailers og Hulu (som eegentlig kun er for amerikanere, men som du kan få i Norge), bilder fra Flickr og Picasa og så videre.

Slik ser "startsiden" ut, med innhold anbefalt fra venner, en "newsfeed" med det vennene har sett/hørt, nytt lokalt innhold og innholdet du sist spilte av.
Slik ser "startsiden" ut, med innhold anbefalt fra venner, en "newsfeed" med det vennene har sett/hørt, nytt lokalt innhold og innholdet du sist spilte av. Vis mer


Når du starter programmet, begynner du først med å integrere ditt lokale bibliotek (angir kataloger etc.) og legger inn kontoinformasjon på nettjenestene du vil koble inn. Alt kan styres med tastatur/fjernkontroll (den lille hvite som følger med Macbooker fungerer faktisk utmerket) og er lettfattelig i bruk. Boxee.tv kommer til og med i norsk språkdrakt, selv om det er en del tekst som mangler her og der (bill.mrk. "alpha").

"Sosial" forside

Litt av poenget med Boxee.tv er det sosiale aspektet. Ved å danne vennskapsbånd med andre brukere, kan man anbefale innhold til hverandre, og man kan dessuten følge med på hva de andre ser på, på samme måte som nyhetsstrømmen på Facebook.

Vi har lagt ut en god håndfull skjermdumper i følgende fotoalbum:

Boxee.tv har i tillegg en rekke finesser, som for eksempel at du kan se sangtekster mens du spiller musikk, og det er også integrert med Dropbox slik at du lett kan dele innhold med venner og kjente og få opp direkte i boxee.tv. Programmet kan også installeres på AppleTV.

Vi lar skaperne av programmet fortelle deg mer om hvordan Boxee.tv fungerer:

Programmet utvikles for alle plattformer, men er foreløpig kun tilgjengelig i alpha-versjon for Mac (med Intel-prosessorer) og Linux. Ved å gå til Boxee.tv og melde deg på alphaen kan det brått dukke opp en invitasjon til deg på e-post.

Brukere som har fått en alpha-konto får også en håndfull invitasjoner med på kjøpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer