Bra alternativ til skytespillene

PC-versjoner av kjente konsollspill har som regel vært middels vellykket. Utviklerne er som regel for late til å foreta en ordentlig oppdatering av grafikken og andre aspekter. Så er Metal Gear Solid et slikt spill?

Publisert

Metal Gear Solid har allerede rukket å bli en av de virkelig store PlayStation-klassikerne, selv om spillet kom ut så sent som i 1998. Spillet er et actionspill, men skiller seg likevel ut fra de fleste andre i denne sjangeren. Her er nemlig fokuset flyttet fra hemningsløs skyting til lydløs infiltrasjon. Oppdraget er å snike deg inn i en terroristbase og stoppe terroristene fra å ødelegge verden med atomvåpen – samtidig som du redder gislene som er kidnappet.

Spillet foregår i tredjepersonmodus, selv om du har muligheten til å se gjennom øyene til helten, som er spesialagent Solid Snake. Poenget er å bruke skyggene til din fordel, lage færrest mulig lyder og unngå terroristsoldater og overvåkningskameraer. De fiendtlige soldatene kan nemlig legge merke til både lyder og andre mistenkelige ting – hvis du for eksempel tråkker i vann kan det få soldatene til å reagere og undersøke området lyden kom fra. Og blir du sett, går alarmen og soldatene kommer fra alle kanter. Du kan selvsagt forsvare deg og eliminere soldatene ved å for eksempel kvele dem, men vitsen med spillet er å unngå direkte konfrontasjon så mye som mulig. Det er også viktig å holde radiokontakt med dine overordnede, som gir deg tips og forslag til hvordan du skal komme deg videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer