Endre avanserte strøminnstillinger

Bråker PC-en? Sjekk dette trikset

En godt skjult innstilling i Windows kan stoppe støyen for godt.

FIKS DET SELV: En innstilling i Windows kan gjøre bråkete PC-er musestille. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det kan være mange grunner til at den bærbare PC-en din bråker. Og det er ikke sikkert du tar feil hvis du har en følelse av at den bråker mer nå enn da den var ny.

Dette er årsakene

#1: Tette viftekanaler. En vanlig årsak er at støv har satt seg i viftekanalene, og tetter for den naturlige gjennomstrømmingen som er nødvendig for å holde temperaturen nede. Slikt bør fjernes, og avhengig av PC-modell kan det være både enkelt og vrient å komme til. En kjapp tur innom et PC-verksted kan i mange tilfeller være den beste løsningen.

#2: Lurvete operativsystem. Det kan også være at Windows trenger en rundvask, etter utallige programinstallasjoner og kjørende bakgrunnsprosesser som stjeler prosessorkraft. I mange tilfeller kan en reinstallasjon av Windows være beste botemiddel. Da vil PC-en bli som «ny» igjen.

#3: Prosessor på høygir. En annen grunn - og det er den vi skal se nærmere på i dag - er at PC-en din er konfigurert til å yte maksimalt i enhver situasjon, spesielt når den er plugget til strømnettet. Høy prosessoraktivitet betyr økt kjølebehov, med tilhørende vifteaktivitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer