Bredbånd overalt

Men hastigheten varierer stort.

Bredbånd overalt
Publisert
Sist oppdatert

I følge en rapport utarbeidet på oppdrag av Fornyings- og administrasjonsdepartementet har 99,9 prosent av norske husstander nå mulighet til å få bredbånd hjemme.

Men som du sikkert har erfart: Skrytehastigheten som oppgis av bredbåndsleverandørene er ikke alltid like imponerende når du sitter hjemme i din egen stue.

Vårt Surfometer avslører hvor kjapp hastigheten er på din bredbåndslinje!

For hva er egentlig bredbånd?

For at bredbåndsdekningen i Norge skal være 99,9 prosent har selvsagt tallknuserne tatt noen grep. Denne prosentdelen nås nemlig kun hvis man oppfatter bredbånd som minst 640 kilobit per sekund (kbit/s) opp, og 128 kbit/s ned.

Og den hastigheten er ikke mye å skryte av, spør du oss...

Mer oppløftende er det imidlertid å vite at nesten 80% kan få bredbåndslinjer på 12 Mbit/s eller mer, men hvorvidt dette gjelder deg, avhenger helt av hvor du bor og hvilken leverandør du kan benytte.

Hvor kjapt bør bredbåndet være i 2015?

I følge rapporten er det to alternative løsninger myndighetene har å velge mellom:

* Godt nok er det som kreves for at befolkningens behov skal bli noenlunde tilfredsstilt, og i 2015 antas dette å være 8 Mbit/s ned og 1 Mbit/s opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer