Bredformat eller to skjermer?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har tenkt å oppgradere skjermløsningen min, og har tenkt å investere en del penger i dette. PCen må man jo regne med å skifte ut med tid og stunder, men skjermene vi jeg skal vare en del år, i hvert fall like lenge som en 3-4 generasjoner med PCer.

Jeg skal selvfølgelig kjøpe LCD, men jeg lurer på om jeg skal kjøpe en stor og bred skjerm eller 2 litt mindre? F.eks. en 23-tommer eller to rimeligere 20-tommere? Prismessig kan de jo bli omtrent det samme.

Datadoktoren svarer

Hei Dette vil nok mange si er et luksusproblem, men selve problematikken 1 stor eller 2 mindre skjermer er relevant. Helt siden LCD-skjermene ble overkommelige for få år siden, har det vært slik at du får 2 mindre skjermer til samme pris som 1 skjerm i størrelsesklassen over.Selv kjøpte vi 2 rimelige 15-tommere for snart 3 år siden, som til sammen kostet bare litt mer enn en 17-tommer den gangen.

Dette holder fremdeles stikk, sånn nogenlunde, selv om det finnes unntak med svært rimelige og svært dyre skjermer i alle størrelser.

En 23-tommers skjerm koster fra ca 16 000 og oppover, mens du får en 20-tommer for rett under 9 000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer