Brenne egen HD-video på Blu-ray?

Med en ny Blu-ray-brenner, er det da fritt fram?

Publisert
Sist oppdatert

Vi har installert og testet Plextors nyeste Blu-ray brenner, første del av omtalen finner du her.

Men hva med å brenne egne videoer på Blu-ray plater? Følger det med programvare til dette, og hva kreves for å få det til?

Hva som følger med

På platen som følger med finner vi 3 programmer, men ingen av dem håndterer redigering av video og brenning av resultatet på Blu-ray. Slike løsninger har vært vanlig på DVD-brennere de siste årene, at det har fulgt med en enkel programvare som gjør at man kan i prinsippet kan utnytte brenneren på alle måter, selv om verktøyet ikke dekker behovet for profesjonelle eller krevende entusiaster.

Programvaren som følger med lar deg brenne data, eller redigere og brenne DVD, men opptak fra et HDV eller AVCHD kamera brent ut på Blu-ray finner du altså ikke støtte for.

Hva med kameraprodusenten?

Med vårt Sony AVCHD-kamera følger det med programvare som lar deg overføre, gjøre enkel redigering og brenne resultatet.

Men ikke til Blu-ray.

Hva med annen programvare?

Vi sjekket på nettet og fant raskt et par løsninger (det finnes selvsagt enda flere). Cyberlink Power Producer versjon 5 er et rimelig program (79,95 US$) som skal kunne brenne alt mulig, også Blu-ray. Det er mulilg å laste ned en prøveversjon, og det så lovende ut helt til vi forsøkte å importere filer som var overført fra vårt AVCHD-kamera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer