Brenne egen HD-video på Blu-ray?

Med en ny Blu-ray-brenner, er det da fritt fram?

Publisert
Sist oppdatert

Vi har installert og testet Plextors nyeste Blu-ray brenner, første del av omtalen finner du her.

Men hva med å brenne egne videoer på Blu-ray plater? Følger det med programvare til dette, og hva kreves for å få det til?

Hva som følger med

På platen som følger med finner vi 3 programmer, men ingen av dem håndterer redigering av video og brenning av resultatet på Blu-ray. Slike løsninger har vært vanlig på DVD-brennere de siste årene, at det har fulgt med en enkel programvare som gjør at man kan i prinsippet kan utnytte brenneren på alle måter, selv om verktøyet ikke dekker behovet for profesjonelle eller krevende entusiaster.

Brenne egen HD-video på Blu-ray?
Brenne egen HD-video på Blu-ray?
Brenne egen HD-video på Blu-ray?


Programvaren som følger med lar deg brenne data, eller redigere og brenne DVD, men opptak fra et HDV eller AVCHD kamera brent ut på Blu-ray finner du altså ikke støtte for.

Hva med kameraprodusenten?

Med vårt Sony AVCHD-kamera følger det med programvare som lar deg overføre, gjøre enkel redigering og brenne resultatet.

Men ikke til Blu-ray.

Hva med annen programvare?

Vi sjekket på nettet og fant raskt et par løsninger (det finnes selvsagt enda flere). Cyberlink Power Producer versjon 5 er et rimelig program (79,95 US$) som skal kunne brenne alt mulig, også Blu-ray. Det er mulilg å laste ned en prøveversjon, og det så lovende ut helt til vi forsøkte å importere filer som var overført fra vårt AVCHD-kamera.

Da var det bråstopp.

Vi gikk så opp et godt stykke i kaliber og lastet ned Sony Vegas Pro 8. Det vil sette deg tilbake 549.95 US$, men prøveversjonen er gratis.

Vi har tidligere testet en langt rimeligere utgave, Vegas Studio Platinum, som koster 114,95 US$ så hovedtrekkene i programmet var velkjente.

Men det er først i den store versjonen at muligheten for brenning til Blu-ray ligger...

Brenne egen HD-video på Blu-ray?
Brenne egen HD-video på Blu-ray?
Brenne egen HD-video på Blu-ray?


Og det virket.

Vi testet platen på en Playstation 3 og Videoen fra vårt AVCHD-kamera ble spilt av i all sin prakt.

Alternativer?

Flere videoredigeringsprogrammer som håndterer AVCHD og/eller HDV lar deg brenne plater i AVCHD-format på en standard DVD-plate på en vanlig DVD-brenner. Da får du den samme bildekvaliteten når du spiller den av på en Blu-ray spiller, men ikke den samme kapasiteten.

Og vi vil tro at det klarer seg lenge for de aller fleste som driver med video til hobbybruk. På en Dual Layer DVD plate får du plass til selv de mest ambisiøse videoprosjekter. Med 6 minutter per GB får du plass til drøyt tre kvarter med sammenhengende video, da er vel de fleste allerede fornøyd?Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer