Brenneprogram for Blu-ray gis bort gratis

NYHET: De første Blu-ray-brennerne for PC-bruk dukker snart opp i butikkhyllene, også her hjemme. Allerede nå kan du laste ned et kombinert CD/DVD/BD-brenneprogram, helt gratis!

Publisert
Sist oppdatert

Gratisprogrammet heter AVS Disc Creator, og i følge utviklerne skal det være det aller første BD-brenneprogrammet som er tilgjengelig gratis. DinSide Data har lastet ned og installert programmet, som slett ikke kan skryte av å ha veldig avanserte funksjoner.

Programmet støtter altså Blu-ray-brenning, både plater med 25 GB og 50 GB lagringskapasitet. Det er dessuten "bakoverkompatibelt", og kan brenne både CDer og DVDer.

Bare data

Men funksjonaliteten er, som antydet innledningsvis, begrenset. Pr i dag kan du kun brenne datafiler til platene, og det fungerer derfor bra til backupformål. Ny funksjonalitet er imidlertid under utarbeidelse, blant annet skal det snart være mulig å lage bootbare plater, og brenning av HD DVD-plater (Blu-ray-konkurrent) er også annonsert.

AVS Disc Creator er freeware, uten noen form for reklame, spyware eller andre ulumskheter, i følge Online Media Technologies, som har utviklet programmet. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Pioneer er allerede på banen med en brenner til PC-bruk, og flere andre er annonsert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer