Brightkite finner vennene dine

Dette sosiale nettverket viser deg hva som skjer - der du er.

Hva skjer rundt meg nå? Foto: Ill: BrightKite.com
Hva skjer rundt meg nå? Foto: Ill: BrightKite.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens sosiale nettverk som Facebook fokuserer på å holde kontakten med de du kjenner, forsøker en rekke nye sosiale nettverk å fokusere på hvor du befinner deg akkurat nå.

Fordelene er mange: Sett at en gammel klassekamerat du ikke har møtt på mange år befinner seg 500 meter unna, eller vennegjengen har bestemt seg for å ta en bar-runde - kanskje du til og med kan få nye bekjentskaper der du befinner deg?

Poenget er at man hele tiden gir beskjed om hvor man befinner seg, slik at andre kan ta kontakt og slenge seg på. Brightkite er et sosialt nettverk som lar deg gjøre dette.

Her er jeg, hvor er du?

Konseptet er enkelt: Med mobiltelefonen oppdaterer du Brightkite på hvor du er. Når du har gjort det, kan du sjekke om det er noen andre i nærheten som har oppdatert Brightkite, postet bilder, eller om det er noe som foregår i området rundt deg.

BrightKite har også en Twitter-lignende funksjon, der du kan poste meldinger på 140 tegn - disse kan også bli postet til Twitter, sammen med kart over området du befinner deg i, samt bilder fra stedet.

I motsetning til Loopt (Wikipedia) som krever at du har en telefon med GPS, velger du selv når du vil oppdatere Brightkite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer