Brightkite finner vennene dine

Dette sosiale nettverket viser deg hva som skjer - der du er.

Hva skjer rundt meg nå? Foto: Ill: BrightKite.com
Hva skjer rundt meg nå? Foto: Ill: BrightKite.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
BrightKite er foreløpig ikke modent nok til å stå på egne ben - men som et supplement til Twitter kan det være helt OK.Mens sosiale nettverk som Facebook fokuserer på å holde kontakten med de du kjenner, forsøker en rekke nye sosiale nettverk å fokusere på hvor du befinner deg akkurat nå.

Fordelene er mange: Sett at en gammel klassekamerat du ikke har møtt på mange år befinner seg 500 meter unna, eller vennegjengen har bestemt seg for å ta en bar-runde - kanskje du til og med kan få nye bekjentskaper der du befinner deg?

Poenget er at man hele tiden gir beskjed om hvor man befinner seg, slik at andre kan ta kontakt og slenge seg på. Brightkite er et sosialt nettverk som lar deg gjøre dette.

Her er jeg, hvor er du?

Konseptet er enkelt: Med mobiltelefonen oppdaterer du Brightkite på hvor du er. Når du har gjort det, kan du sjekke om det er noen andre i nærheten som har oppdatert Brightkite, postet bilder, eller om det er noe som foregår i området rundt deg.

BrightKite har også en Twitter-lignende funksjon, der du kan poste meldinger på 140 tegn - disse kan også bli postet til Twitter, sammen med kart over området du befinner deg i, samt bilder fra stedet.

I motsetning til Loopt (Wikipedia) som krever at du har en telefon med GPS, velger du selv når du vil oppdatere Brightkite.

På forsiden får du en oversikt over hva vennene dine har foretatt seg på tjenesten, ikke ulikt oversiktssiden du får på Facebook.

Hva skjer rundt meg nå? Foto: Ill: BrightKite.com
Hva skjer rundt meg nå? Foto: Ill: BrightKite.com Vis mer


Her kan du også sjekke om noen er eller har vært i nærheten av deg, om brukernavnet ditt har blitt nevnt av noen andre, kommentert en av oppdateringene dine og en generell liste over oppdateringene til alle brukerne på nettverket.

For å komme i gang må du fortelle tjenesten hvor du finner deg nå. I tillegg til å gjøre dette på brightkite.com, kan du gå til i.brightkite.com hvis du har en iPhone eller m.brightkite.com for andre mobiltelefoner. Du kan også oppdatere via en egen e-postadresse knyttet til Brightkite-kontoen din.

For oss her på berget er det foreløpig ikke mulig å oppdatere via SMS, men ifølge Twitter-kontoen til Brightkite skal internasjonal støtte for SMS komme i neste uke.

Med Brightkite vet vennene dine hvor du er. Foto: Brightkite.com
Med Brightkite vet vennene dine hvor du er. Foto: Brightkite.com Vis mer


Ikke Datatilsynets favoritt?

Tjenester som Brightkite gir mange muligheter, men man bør også tenke på personvernet. Heldigvis finnes det en rekke innstillinger for deg som er bekymret for slikt.

Nede til venstre ligger det en liten knapp som lar deg veksle mellom offentlig og privat modus. I offentlig modus kan alle som bruker tjenesten se nøyaktig hvor du befinner deg, mens kun vennene dine kan se oppdateringer og hvor du er i privat modus. Det er også mulig å detalj-styre hvem som ser hva.

BrightKite er foreløpig ikke modent nok til å stå på egne ben - men som et supplement til Twitter kan det være helt OK. Det vi savner mest er toveis-integrasjon mot Twitter. Per dags dato kan du poste til Twitter, men ikke se

Ideen er artig - og med flere brukere og funksjoner kan Brightkite ta sosiale nettverk til et nytt nivå.

Vi har to invitasjoner å dele ut. De to første som sender en e-post til olav - krøllalfa - dinside.no får en invitasjon tilbake.

Tjenesten er foreløpig i privat beta, men du kan registrere e-postadressen din på Brightkite.com for å få en invitasjon.

Artikkelen er oppdatert.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer