Britannica: Gratis og best

TEST: En gang kostet Encyclopædia Britannica 20.000 kroner, nå er det gratis. Vi har testet Internett-leksikonet og sammenligner det med tidligere CD-versjoner og andre digitale oppslagsverk.

Publisert

Da Britannica tidligere i høst gjorde leksikonet sitt om til en gratis Internett-tjeneste, vakte det stor oppmerksomhet over hele verden. Så stor var interessen at serverne til Britannica knakk sammen, og lanseringen av tjenesten måtte utsettes noen dager mens kapasiteten ble utbygd.

Ikke bare leksikon

Nye Britannica er annerledes enn de tidligere digitale versjonene av leksikonet vi har testet. Særlig er måten innholdet presenteres på endret. Britannicas egne leksikonartikler – som dekker all tekstinformasjon som finnes på CDer, DVD og i papirutgaven – er fortsatt grunnfjellet, men i tillegg får du nå tilgang til utallige lenker til eksterne websider og magasinartikler.

Britannica har i stor grad blitt en portal og ligner en del på Yahoo! og AltaVista. Britannica tilbyr deg nå for eksempel en egen side med ferske nyheter, en systematisert oversikt over eksterne webtjenester kalt "The Web's Best Sites" og en kategori for nyheter og feature som foreløpig ikke gir deg noe mer nyttig enn "Ukas webtjeneste" og "Ukas bok". Og naturligvis får Britannica provisjon av "Ukas bok" hvis du velger å kjøpe den!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer