Browsercraft

Gratis verktøylinje for Internet Explorer med enkel tilgang til søkemaksiner og flere nyttige nettsider. Dessuten blokkering av reklame og andre verktøy.

Browsercraft
Publisert
Sist oppdatert

Browsercraft Companion Suite er en gratis programpakke som gir deg en ny verktøylinje i Internet Explorer. Her får du blant annet lett tilgang til søkemaskiner, leksikon og andre nyttige nettsider på Internett. Du får også mulighet til å blokkere reklame og en rekke andre konfigurasjonsmuligheter og verktøy.

Nedlasting og installasjon

Du kan laste ned programmet fra nettsiden Download.com. Når du kjører installasjonsfilen (BSSetup1_1.exe) kan du velge imellom Typical-eller Custom-installasjon som er henholdsvis med eller uten funksjon for blokkering av Flash-animasjoner.

Når installasjonen er ferdig, skal du ha fått en ny verktøylinje i Internet Explorer. Hvis den ikke vises, kan du gjør den synlig via menyvalget Vis, Verktøylinjer og velg Browsercraft Companion.

Den nye verktøylinjen ser slik ut:

Browsercraft


Funksjoner

Her er en beskrivelse av verktøyene i verktøylinjene, slik de vises fra venstre til høyre. Hold musepekeren over (uten å klikke på dem) de aktuelle knappene i selve verktøylinjen, for å se hva knappene står for.

 • Start menu for toolbars and application controls
  Her kan du konfigurere verktøylinjen og du kan velge imellom forskjellige typer verktøylinjer. Velg Tour hvis du ønsker en brukerveiledning for verktøylinjen.

  Du kan eventuelt slå på Advanced Mode (avansert modus) via menyvalget Configure. Du vil da få flere valg når det gjelder å konfigurere programmet.

 • Shows quick navigation links
  Du får todelt vindu i nettleseren. Det øverste vinduet viser en nettside som normalt, det underste vinduet viser samling av favorittlenker (portal). Du må bruke Advanced Mode for å gjøre dette.

  Browsercraft


 • Wizard menu for powerful features including help
  Her kan du velge diverse visninger i det nederst vinduet, og få hjelp om programmet via menyvalget Help - What's this?
 • List search engines
  Bruk nedtrekkspilen til å velge diverse søkemaskiner, leksikoner og andre nyttige nettsider.
 • Quick Access Search and highligh bar
  Et felt der du kan skrive inn søkeord.
 • Google
  Søker med søkemaskinen Google etter et ord du har skrevet i søkefeltet til venstre.
 • Highlights current web page
  Søker etter et ord på én nettside (i samme vindu) og merker ordene som finnes. Den søker etter ordet du har skrivet i søkefeltet i venstre.
 • Highlight lock
  Mulighet å slå på automatisk visning av merket tekst på én nettside.
 • Down
  Overfører nettsiden i det øverste vinduet til det nederste vinduet.
 • Filter menu for stopping popups, ads and animations
  Meny for å filtrering av popup-vinduer, bilder og Flash-animasjoner. All blokkering er i utgangspunktet slått på, slik at du må bruke dette menyvalget hvis du ønsker å slå av de ulike blokkeringene.
 • Toggles edit switch mode
  Du kan endre størrelsen på bilder og tekst på en nettside, hvis du ønsker for eksempel å endre utseendet i forbindelse med utskrift av nettsiden.
 • Snapshot menu for capturing images, web pages, zip files
  Du kan ta snapshot av blant annet bilder og nettsider. Det vil si at du kan lagre disse og gjenopprette de ved en senere anledning.
 • Macro menu for autonavigation and form fill controls
  Kan blant annet bruke til automatisk utfylling av skjemaer på en nettside.
 • Expands and contracts toolbar
  Dette er en knapp som utvider eller reduserer størrelsen på verktøylinjen.
 • More buttons
  Bruk nedtrekkspilen til å legge til eller fjerne knapper fra verktøylinjen.

Les mer om programmet på browsercraft.com.

Plassering av verktøylinjen

Du kan flytte verktøylinjen ved å bevege musepekeren over linjen. Du vil da se at musepekeren blir til opp-og-ned piler eller opp-ned-høyre-venstre piler, noe som skal illustrere hvorhen du kan flytte verktøylinjen. Prøv deg frem og plasser verktøylinjen til et passende sted i nettleservinduet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer