Bruk BitTorrent når du egentlig ikke kan

Nettjeneste fungerer som mellommann.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La oss for en gangs skyld hoppe over disclaimeren om at selv om BitTorrent stort sett brukes til piratkopiert materiale, er det også mye lovlig man kan laste ned... og gå rett på sak.

Noen ganger kan det være at du har behov for å laste ned noe, men der du ikke kan finne noen praktiske nedlastingsalternativer til BitTorrent-protokollen; enten fordi de ikke finnes eller fordi nedlastingen går som sirup. Siden denne protokollen krever at du har diverse åpne porter i ruteren for dataoverføringen, kan det være at du for eksempel på jobb sliter med å bruke BitTorrent.

Et annet aspekt er når du befinner deg på et hotellrom i utlandet og betaler pr time med nettilgang. Hadde det ikke da vært bedre å være offline et par timer før du laster ned det du skal ha i full fart, i stedet for at nedlastingen står og stanger med 20kB/s i timesvis?

Og - som et tredje argument: Hadde det ikke vært greit å laste ned via BitTorrent uten å strupe ut-linja og risikere å få advokatene til ett eller annet mektig selskap på nakken?

Aha, der fikk vi oppmerksomheten din, ja.

Les også: Få fart på BitTorrent

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer