Bruk Google Disk bedre

Mer gratis plass enn Dropbox og OneDrive - og vesentlig billigere.

LAGRING PÅ NETT: Googles nettlagringstjeneste gir deg 15GB gratis lagringsplass på nettet og gir deg tilgang til filene fra flere enheter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LAGRING PÅ NETT: Googles nettlagringstjeneste gir deg 15GB gratis lagringsplass på nettet og gir deg tilgang til filene fra flere enheter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden dumpet Google prisene på nettlagring. Du får 15GB lagringsplass i nettskyen uten å betale en krone, og for 12 kroner i måneden kan du lagre inntil 100 gigabyte på Googles tjenere.

Blar du opp 60 kroner i måneden, kan du boltre deg med én terabyte (=1000 gigabyte) lagringsplass.

Til sammenlingning tar en av de mest populære nettlagringstjenestene, Dropbox, 60 kroner måneden for 100 gigabyte og 300 kroner måneden for 500 gigabyte. Microsofts OneDrive plasserer seg i mellom, med 25 kroner måneden for 100 gigabyte og 50 kroner måneden for 200 gigabyte.

Prismessig gjør det derfor Googles nettlagringstjeneste attraktiv i dette selskapet.

Tilgjengelig på flere plattformer

Google Disk-tjenesten fungerer som Dropbox og lignende, ved at det du laster opp til nettskyen synkroniseres til de andre enhetene du har koblet til samme konto. Dermed kan du for eksempel lagre et bilde til Google Disk fra mobiltelefonen, og umiddelbart ha tilgang til det samme bildet på PC-en.

Tjenesten er tilgjengelig med apper på Windows, OSX, iOS og Android, i tillegg til at man kan få tilgang til filene gjennom en nettleser. Windows Phone har altså ingen egen app, så om du er Windows Phone-bruker vil nok OneDrive være et bedre valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer