Bruk Hotmail med hvilket som helst epost-program

Microsoft har åpnet for POP og SMTP-støtte. Det betyr at du kan bruke hotmailen din med nær sagt alle epostprogrammer, i alle operativsystemer.

Bruk Hotmail med hvilket som helst epost-program
Publisert
Sist oppdatert

Når du klikker en typisk "send epost"-lenke på nettet, vil ditt standard epost-program åpne en ny, tom epost-melding. Hittil har kun noen få programmer fungert med Hotmail i så måte, deriblant Outlook 2003, Outlook Express og Windows Mail.

Nå kan du imidlertid bruke Eudora, Thunderbird eller andre epostprogrammer, enten det er Windows-programmer eller i andre operativsystemer som MacOS og Linux.

Hemmeligheten ligger i at Microsoft har åpnet for protokollen POP, og har også en tilgjengelig SMTP-server (for utgående post). Dette har vært mulig med Gmail, Googles eposttjenste, en god stund allerede, og mange mener at det er en av grunnene til at Google har hatt den sterkeste veksten i antall brukere de siste årene.

Gmail og Hotmail er verdens mest brukte gratis epost-tjenester. Begge tilbyr en håndfull gigabytes eller mer med gratis lagring av epost på henholdsvis Googles og Microsofts servere.

Off-line epost

Når du bruker POP-protokollen, lastes samtidig eposten ned til datamaskinen din, slik at den er tilgjengelig også når du ikke er på nettet. Du kan også skrive e-poster når du er off-line. Disse legges i utboksen, og sendes når du igjen er på nett. Det er kanskje de største fordelene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer