Bruk iPad som ekstra skjerm

Mangler du skjerm på hjemmekontoret? Prøv dette!

EKSTRA SKJERM: Trenger du en ekstra skjerm til hjemmekontoret, kan iPad-en kanskje redde deg. Foto: Kirsti Østvang
EKSTRA SKJERM: Trenger du en ekstra skjerm til hjemmekontoret, kan iPad-en kanskje redde deg. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Er du blant de mange som nå må jobbe på hjemmekontor, men som mangler litt utstyr til at det blir en like bra arbeidsplass som på jobb? Salget av hjemmekontor-utstyr har fått en skikkelig oppsving den siste uka. Like etter at arbeidsplassene ble bedt om å benytte seg mest mulig av hjemmekontor der det var mulig begynte hyllene å tømmes hos Power, skrev Børsen.

Så hva gjør du om du ikke ønsker å bruke penger på nytt utstyr? Tyr til kreative løsninger. Det finnes det mange av.

Har du for eksempel en iPad, kan du bruke den som en ekstra skjerm til den bærbare Mac-en din.

Sidecar

Sidecar er navnet på en funksjon i macOS Catalina (den nyeste versjonen, lansert høsten 2019) som gjør dette mulig. Med Sidecar kan du dessuten bruke iPad som tegnebrett til Mac-en om du har en Apple Pencil.

For å bruke Sidecar må du imidlertid ha en nyere Mac og en iPad som kjører nyeste iPadOS 13. Ifølge Apple dreier det seg om følgende enheter:

Trådløst eller kablet: Du kan koble iPad-en til Mac-en med Sidecar med både kabel og eller trådløst ved hjelp av AirPlay. Med trådløs forbindelse må iPad-en være innen ti meters rekkevidde for datamaskinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.