Bruk PC-en som Bluetooth-høyttaler

En kjekk funksjon som forsvant med Windows 8, vender tilbake i Windows 10.

BLUETOOTH A2DP SINK: Nå kan du bruke PC-ens høyttalere som Bluetooth-høyttalere for mobilen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BLUETOOTH A2DP SINK: Nå kan du bruke PC-ens høyttalere som Bluetooth-høyttalere for mobilen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Noen funksjoner forsvinner, men enkelte vender også tilbake når Microsoft slipper en ny funksjonsoppdatering til Windows 10. På tampen av forrige måned startet utrullingen av mai-oppdateringen til Windows 10, og sannelig var det en funksjon som forsvant ved lanseringen av Windows 8, som vendte tilbake.

Nemlig Bluetooth A2DP Sink, et navn som egentlig sier svært lite, men som er en funksjon som kan være veldig nyttig.

Kort fortalt gjør A2DP det mulig å bruke PC-ens høyttalere som Bluetooth-høyttalere, og det er det samme om det er en stasjonær PC med eksterne høyttalere eller en bærbar med integrerte.

Under viser vi deg hvordan.

Først trenger du mai-oppdateringen

For å komme i gang er du avhengig av å ha installert Windows 10 May Update 2020. Den rulles ut i puljer, så det er godt mulig du må vente en stund før den er klar for PC-en din.

Du kan riktignok installere oppdateringen manuelt, men for å luke ut eventuelle problemer, kan det være lurt å vente til den automatisk dukker opp i Windows Update på PC-en din.

Vi har sjekket på enkelte Huawei MateBooker, en HP-bærbar, Surface Go 2 og en Acer Swift 3, og det er kun på sistnevnte at oppdateringen er blitt tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer