Bruk PC-en som Bluetooth-høyttaler

En kjekk funksjon som forsvant med Windows 8, vender tilbake i Windows 10.

BLUETOOTH A2DP SINK: Nå kan du bruke PC-ens høyttalere som Bluetooth-høyttalere for mobilen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BLUETOOTH A2DP SINK: Nå kan du bruke PC-ens høyttalere som Bluetooth-høyttalere for mobilen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Noen funksjoner forsvinner, men enkelte vender også tilbake når Microsoft slipper en ny funksjonsoppdatering til Windows 10. På tampen av forrige måned startet utrullingen av mai-oppdateringen til Windows 10, og sannelig var det en funksjon som forsvant ved lanseringen av Windows 8, som vendte tilbake.

Nemlig Bluetooth A2DP Sink, et navn som egentlig sier svært lite, men som er en funksjon som kan være veldig nyttig.

Kort fortalt gjør A2DP det mulig å bruke PC-ens høyttalere som Bluetooth-høyttalere, og det er det samme om det er en stasjonær PC med eksterne høyttalere eller en bærbar med integrerte.

Under viser vi deg hvordan.

Først trenger du mai-oppdateringen

For å komme i gang er du avhengig av å ha installert Windows 10 May Update 2020. Den rulles ut i puljer, så det er godt mulig du må vente en stund før den er klar for PC-en din.

Du kan riktignok installere oppdateringen manuelt, men for å luke ut eventuelle problemer, kan det være lurt å vente til den automatisk dukker opp i Windows Update på PC-en din.

Vi har sjekket på enkelte Huawei MateBooker, en HP-bærbar, Surface Go 2 og en Acer Swift 3, og det er kun på sistnevnte at oppdateringen er blitt tilgjengelig.

Slik gjør du det

Når du har installert mai-oppdateringen gjør du følgende for å bruke PC-en som en Bluetooth-høyttaler:

Du kobler mobilen eller nettbrettet ditt til PC-en via Bluetooth på vanlig måte. Det ved å åpne Bluetooth-innstillingene på den mobile enheten din og søke etter nye enhet i Windows 10 via Innstillinger – Enheter – Bluetooth og andre enheter og trykker «Legg til Bluetooth eller andre enheter» og deretter Bluetooth.

Legg til mobil/nettbrett som Bluetooth-enhet.
Legg til mobil/nettbrett som Bluetooth-enhet. Vis mer

Så må du installere appen Bluetooth Audio Receiver, som du er avhengig av for å bruke PC-en som høyttaler for mobilen. Den finner du i Microsoft Store.

BLUETOOTH AUDIO RECEIVER: Dette er appen du må laste ned.
BLUETOOTH AUDIO RECEIVER: Dette er appen du må laste ned. Vis mer

Sørg for at mobilen er koblet til PC-en din via Bluetooth, åpne appen, velg mobilen din og trykk «Open connection». Får du meldingen «Connected» er du i mål. Dette må du for øvrig gjøre hver gang.

Da er vi tilkoblet.
Da er vi tilkoblet. Vis mer

Nå kan du strømme lyd eller musikk fra mobilen din, enten det er fra Spotify, Netflix, YouTube eller noe annet, via PC-ens høyttalere.

PS. Du kan ikke bruke høyttalerne under samtaler – da bør du heller vurdere appen Your Phone.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer