Bruke krysset nettverkskabel

Publisert
Sist oppdatert

Hei

Jeg skal bytte jobb og må tømme min bærbare jobb pc for private filer og bilder. Det er en del gb det er snakk om så å brenne cd'er finner jeg ikke interessant!

Jeg har hørt at man kan bruke en krysset nettverkskabel, denne kan jeg kjøpe på elkjøp til 89,- kroner. Men hva gjør jeg så? Må jeg laste ned og installere noe software for å få maskinene til å "snakke sammen"? Eller er det allerede installert I windows xp (som finnes på begge maskinene)? I så fall hvor finner jeg det?

På forhånd takk for innspill! Hilsen Gudbjørg

Datadoktoren svarer

Hei Gudbjørg,

Du trenger ikke noen spesiell software, men du trenger grunnleggende kunnskaper innenfor nettverk. En krysset nettverkskabel setter nemlig de to maskinene i et mininettverk (uten en hub, ruter eller switch), og de bruker da helt vanlige nettverksprotokoller for å kommunisere. Dette finnes allerede i Windows.

Dersom du er helt blank på nettverk burde du egentlig få noen til å hjelpe deg til dette, men det er i prinsippet bare å passe på at datamaskinene er i samme arbeidsgruppe og åpne de aktuelle mappene for deling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer