Bruke Netflix i utlandet?

Drar du på ferie, er det ikke sikkert du får brukt strømmetjenestene du abonnerer på.

FILM PÅ FERIE? Flere strømmetjenester lar deg nyte innholdet i utlandet, men ikke hvor som helst.
FILM PÅ FERIE? Flere strømmetjenester lar deg nyte innholdet i utlandet, men ikke hvor som helst. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg sommer, og mange har tenkt seg en tur utenfor landets grenser.

Nå er nok ikke sommeren årstiden der strømmetjenestene nødvendigvis brukes mest, men mange pakker allikevel med seg et nettbrett eller en bærbar PC på tur.

Og etter den sjuende gangen på toalettet etter den sterkt krydrede kyllingen man spiste til middag, kan det være fristende å sette på neste episode på TV-serien man begynte med før man dro.

LES OGSÅ: Ti tips for lavere telefonregning i utlandet

Men så lett er det ikke alltid.

For selv om du betaler for et abonnement du bruker fritt i hverdagen, endres spillereglene når du reiser ut av Norge, basert på hvilke rettigheter tjenestene har med de ulike rettighetshaverne.

Her er hva du kan regne med:

Netflix – ikke i Kina

Det har tatt sin tid, men nå er Netflix tilgjengelig i store deler av verden, med noen unntak.

Ifølge Netflix' informasjonsside, er det over 190 land som nå har tilgang.

På denne tiden i fjor fantes ikke tjenesten i noen asiatiske land, men nå er det kun Kina og Nord-Korea som står utenfor. Krim-halvøya og Syria står heller ikke på listen.

Tidligere var det også sånn at du ikke fikk brukt Netflix om du befant deg i Spania, Italia eller Hellas - men nå er også det hinderet borte, sikkert til glede for norske familier i sommer.

På kartet under er tilgjengelige land merket med rødt:

IKKE I ALLE LAND: Landene merket med rødt har tilgang til Netflix, og da kan du bruke ditt norske abonnement om du befinner deg i ett av dem; riktignok med et annet utvalg. Foto: NETFLIX
IKKE I ALLE LAND: Landene merket med rødt har tilgang til Netflix, og da kan du bruke ditt norske abonnement om du befinner deg i ett av dem; riktignok med et annet utvalg. Foto: NETFLIX Vis mer

Merk at du vil få det aktuelle landets utvalg om du er på tur, og ikke det norske. Det kan være fordelaktig om du drar til USA, der utvalget er vesentlig større, men sannsynligvis vil det være lite norske filmer å finne.

Viaplay – kun i Norden

LAGRE OFFLINE: Viaplay kan brukes i Norden, men ikke utenfor. Du har imidlertid mulighet til å laste ned videoinnhold på forhånd som da kan sees på helt uten nettilgang.
LAGRE OFFLINE: Viaplay kan brukes i Norden, men ikke utenfor. Du har imidlertid mulighet til å laste ned videoinnhold på forhånd som da kan sees på helt uten nettilgang. Vis mer


I følge informasjonssidene til Viaplay er tjenesten tilgjengelig i Norge, Sverige, Danmark og Finland, der utvalget kan variere i forhold til hvilket land du besøker.

Appene på mobiltelefon og nettbrett justerer utvalget selv, men om du bruker en bærbar PC opplyser Viaplay om at du må gå inn på det aktuelle landets Viaplay-side, altså .se for Sverige, .dk for Danmark og .fi for Finland for å få tjenesten til å fungere.

I motsetning til Netflix tilbyr imidlertid Viaplay nedlasting av mye av innholdet, slik at det kan sees uten nettilgang.

Gjør du det før du reiser, kan du godt reise til Hawaii og fortsatt se det du har lastet ned.

LES OGSÅ: Derfor nekter Netflix å tilby offline-støtte

HBO Nordic – kun i Norden

I NORDEN:  HBO Nordic kan brukes både i Norge, Sverige, Danmark og Finland og har det siste året også fått støtte for Chromecast og Airplay.
I NORDEN: HBO Nordic kan brukes både i Norge, Sverige, Danmark og Finland og har det siste året også fått støtte for Chromecast og Airplay. Vis mer


– Ja, hvis du reiser til Danmark, Sverige eller Finland kan du som HBO Nordic-abonnent fortsette å se innhold på vår nordiske tjeneste, sier pressekontakt Isabell Goren til Dinside.

Hun påpeker imidlertid at du ikke får tilgang til HBO Nordic om du befinner deg utenfor disse landene.

TV2 Sumo - deler av innholdet

Fra TV2 Sumos informasjonssider heter det seg at det er mulig å benytte tjenesten i utlandet. Dog er det ikke alle programmer som kan sees utenfor Norge, blant annet utenlandske serier og filmer, samt sportsarrangementer.

IKKE ALT: I tillegg til egenproduserte programmer finner du også utenlandske filmer og TV-serier på TV2 Sumo. De får du ikke sett hvis ikke du befinner deg i Norge.
IKKE ALT: I tillegg til egenproduserte programmer finner du også utenlandske filmer og TV-serier på TV2 Sumo. De får du ikke sett hvis ikke du befinner deg i Norge. Vis mer

Enkelte norske produksjoner kan heller ikke sees fra utlandet (som Idol og Skal vi danse?), og du kan heller ikke se direktesendt TV om du ikke befinner deg i Norge.

LES OGSÅ: NRK vs TV2 Sumo på Apple TV

NRK - deler av innholdet

Med NRK sin strømmetjeneste kan du i prinsippet ikke se direktesendt TV om du befinner deg utenfor Norges grenser, med unntak av enkelte direktesendinger, som i så fall vises på forsiden av nrk.no.

Ellers er det mye innhold som kan sees om du befinner deg i utlandet – kanalen har selv en fyldig informasjonsside med alle titlene som er tilgjengelig utenfor landegrensene.

LES OGSÅ: Her ser vi NRK på mobilen i utlandet

C More Play – bare i Norge

Er du abonnent på C More Play får du kort og godt ikke tilgang til innholdet når du befinner deg utenfor Norges landegrenser.

Oppdatert 15. juni 2015:
Fra C More får vi nå opplyst følgende:
Det norske fotballtilbudet (forutsetter C More Total eller C More Sport) er tilgjengelig fra utlandet.
Film og serie-tilbudet (forutsetter C More Total eller C More Film) er tilgjengelig for abonnentene i hele Norden.

Oppdatert 24. juni 2016:
Netflix har utvidet tilgangen til en rekke nye land.

Annonse: Sammenlign og finn beste VPN

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer