Brukergrensesnitt og multimedia

Publisert

Britannica er fortsatt stort sett ikke mer enn et papirleksikon overført til et par CD-plater. Navigeringen er elendig sammenlignet med Encarta, og utgiverne har ikke oppdaget at det faktisk er betydelig lettere å oppdatere enkeltartikler når de er i elektronisk format enn når de er samlet mellom 30 permer og spredt ut i hundretusener av hjem.

De fleste artikler i Britannica bråstopper en gang tidlig på 90-tallet. Løsningen som Britannica har valgt er å lage nye artikler, fremfor å oppdatere. Slår du for eksempel opp på Benjamin Netanyahu, vil du finne tre artikler, som tematisk er like, og som utmerket kunne ha blitt til én artikkel.

Vi har tidligere testet Encarta Encyclopedia, og Britannica tåler ikke sammenligningen. Grafikken er dårligere og organiseringen av artiklene er rotet. Foretar du et søk, gir Britannica deg en liste som er middels godt sortert, og hvor du ofte må gjette deg til hva som er relevant.

Britannica har heldigvis gode rutiner for kryssøk, hvor du for eksempel kan velge å søke mellom artikler som dekker et bestemt tema og inneholder multimedia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer