Brukergrensesnittet

Publisert

Windows ME har fått den største ansiktsløftingen siden Windows 95.Noen revolusjon er det likevel ikke snakk om; det går for det meste på estetikk.

Microsoft har høstet lovord for sin nye, myke linje når det gjelder valg av lyder, standardikoner og farger. Dette brukergrensesnittet ble lansert sammen med Windows 2000 i fjor. Siden Windows 95 har Windows blitt adskillig "rundere og mykere" i kantene. Til og med ikonene for ukjente filtyper har blitt forandret, og i utforskeren og på skrivebordet vil du umiddelbart få tilgang til My Documents-mappen.

I likhet med Windows 2000, har Windows ME fått den nye standarden for Open/Save-dialogbokser med snarveier til logiske steder for filplasseringer. På den måten spares du mange ganger fra å bla gjennom hauger av kataloger for å komme til riktig destinasjon.

En ting som også er verdt å nevne, er at det har det blitt lettere å tilpasse hvordan startmenyen og oppgavelinjen skal se ut og oppføre seg. Dette endres gjennom valget ”Taskbar and Start Menu” under Settings på startmenyen. Mange av innstillingene kunne man gjøre noe med også i Windows 98, men da måtte endringene gjøres direkte i registeret. Nå kan du for eksempel enkelt skjule elementer på startmenyen som du ikke bruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer